Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Μέσω τηλεδιάσκεψης

Αναζητούνται τρόποι μείωσης των εξόδων των συμβουλίων

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΛΙΒΑΝΗ

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση που πραγματοποιείται με αυτό τον τρόπο και από ότι όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Προκειμένου να εξοικονομηθούν κάποιες χιλιάδες ευρώ, οι οποίες επιβαρύνουν πρώτον, τα οικονομικά της Περιφέρειας και δεύτερον, τις τσέπες των περιφερειακών συμβούλων.

Οι μετακινήσεις των συμβούλων είτε στη Σύρο, είτε στη Ρόδο για τις συνεδριάσεις, η διαμονή και η διατροφή, μετουσιώνονται σε χιλιάδες ευρώ, τα οποία είναι ένα αβάσταχτο κόστος. Επιπλέον, τις μετακινήσεις τους οι σύμβουλοι τις πληρώνουν από την τσέπη τους και τα χρήματα τα παίρνουν πίσω μετά από μήνες.

Είναι λογικό λοιπόν και αφού το προβλέπει και ο “Καλλικράτης”, που ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης πήρε την απόφαση να ξεκινήσει το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων.

Επίσης, η Περιφέρεια βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης αγοράς χώρου στέγασης του περιφερειακού συμβουλίου, όπου εκεί να στηθεί και ο μηχανισμός της τηλεδιάσκεψης.

Εντωμεταξύ, σήμερα στη συνεδρίαση θα τεθεί το θέμα που η “Κοινή Γνώμη” είχε παρουσιάσει πριν από ένα μήνα και αφορά την έγκριση του καταστατικού για τη σύσταση Δικτύων Νησιωτικών Περιφερειών Ελλάδας. Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Μαχαιρίδης, οποίος κατάρτισε και το καταστατικό. Θα τεθεί θέμα για τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς επίσης και η τριμηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού για το 2012.