Συνάντηση εκπροσώπων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Βαλεαρίδων

Κοινή νησιωτική πορεία

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών των Περιφερειών Ν. Αιγαίου και Βαλεαρίδων, όπου είχαν τη δυνατότητα "να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που σχετίζονται με τη νησιωτικότητα, καθώς επίσης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, ιδιαίτερα της Μεσογείου".

 

Χέρι - χέρι για τις νησιωτικές Περιφέρειες

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εξέτασαν και συμφώνησαν "στην κοινή πορεία των δυο περιφερειών, στα θέματα που αφορούν στις νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης" και
επικύρωσαν - με την υπογραφή της Διακήρυξης ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης των Βαλεαρίδων Νήσων, Jose Ramon Bauza και ο περιφερειαρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης - στο κυβερνητικό Μέγαρο των Βαλεαρίδων, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την εν λόγω συμφωνία.

 

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, "ήταν η νησιωτικότητα, οι πολιτικές της Ευρώπης στο πλαίσιο της ΕΕ 2020, το διεκδικητικό πλαίσιο για την αναγνώριση των κοινών θέσεων για την επόμενη προγραμματική περίοδο, αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο τουρισμός, οι μεταφορές, οι ΑΠΕ, η ενέργεια, το περιβάλλον και η καινοτομία". Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην αναγνώριση του τουρισμού ως έναν από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες ανάπτυξης.