Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος, αφήνει ο Γιάννης Μαχαιρίδης

Κλείνει το "μάτι" στην Περιφέρεια

Ρίχνει το "μπαλάκι" στην παράταξή, τονίζοντας ότι εκείνη είναι που θα αποφασίσει -Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Κλείνει και πάλι το “μάτι”, από ότι όλα δείχνουν, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ο κ. Μαχαιρίδης σε χθεσινές του δηλώσεις σε Ροδιακά ΜΜΕ, ανακοίνωσε ότι την οριστική απόφαση θα την πάρει η παράταξή του, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει και πάλι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια.

Μάλιστα, προσπάθησε να βάλει τέλος στις κομματικές “ταμπέλες”, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει αποδείξει ότι δεν είναι υποχείριο κανενός κόμματος.

Πίσω όμως από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη αχνοφαίνεται και αυτό που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί έντονα στα “πηγαδάκια” του περιφερειακού συμβουλίου και όχι μόνο, δηλαδή ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα κατεβάσει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Νότιο Αιγαίο.

Ναι μεν αλλά

Δεκέμβριος 2012: “Δε θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη”.

Αύγουστος 2013: “Τα μέλη της παράταξης θα αποφασίσουν ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις προσεχείς εκλογές”.

Δύο ξεχωριστές δηλώσεις που έγιναν από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Δύο δηλώσεις που σε διάστημα 7 μηνών διαφοροποιήθηκαν κατά πολύ.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος από το κατηγορηματικό “δε θα ξανά ασχοληθώ με τα αυτοδοικητικά”, στο “η παράταξη ας αποφασίσει”.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε χθες στη Ρόδο συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, η οποία κατά την πλειοψηφία της κινήθηκε στο ρυθμό των περιφερειακών εκλογών.

Ο κ. Μαχαιρίδης λοιπόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις εκλογές της 14ης Μαΐου 2014, βάζοντας τέλος στις ακατάληπτες φήμες που τον ήθελαν να “φλερτάρει” με το Δήμο Ρόδου.

“Τη θέση μου την έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή. Ηγούμαι μιας παράταξης. Η πρόθεση και η θέση μου είναι γνωστή, ότι εμένα το να ξανά εκλεγώ Περιφερειάρχης στο βιογραφικό μου δεν προσφέρει τίποτα. Όμως αυτό θα το αποφασίσει η παράταξη όταν συγκληθεί και βεβαίως εκεί θα παρθούν και οι αποφάσεις για το ποιος θα ηγηθεί, διότι είναι μια παράταξη που έχουμε δημιουργήσει εμείς και έχουμε την ευθύνη της πορείας της”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας όμως παράλληλη την προσπάθεια που γίνεται για την πορεία της Περιφέρειας. “Γίνεται τεράστια προσπάθεια για την Περιφέρεια. Να σας θυμίσω πως τα 40 εκατ. Ευρώ που ήταν διαθέσιμα αρχικά στο ΕΣΠΑ, έγιναν 260. Μπορούμε να ξεπεράσουμε και τα 280.000.000 ευρώ. Αυτή η παράταξη έχει την ευθύνη της Περιφέρειας και νομίζω ότι έχει την ευθύνη να πορευθεί συγκροτημένα για την επόμενη περίοδο”.

Να σημειωθεί ότι η παράταξη του κ. Μαχαιρίδη θα συγκληθεί σε συνάντηση τον επόμενο μήνα, για να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, με πρωτεύον αυτό του προσώπου που θα ηγηθεί στις εκλογές.

Ο Περιφερειάρχης

Άνοιξε το “κουτάκι” της φημολογίας

Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια των δηλώσεών του μίλησε για την ομαλή συμπόρευση των περιφερειακών παρατάξεων μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο,

ανοίγοντας ουσιαστικά το “κουτάκι” της φημολογίας περί κατάρτισης ενιαίου ψηφοδελτίου μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

“Παρατηρείται και εσείς, ότι οι αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου έχουν σχεδόν ένα ομόφωνο χαρακτήρα σε ένα ποσοστό 70 με 80%. Σημαίνει ότι γίνεται ένας διάλογος εποικοδομητικός και βεβαίως είναι θετικό ότι όταν το 90% του περιφερειακού συμβουλίου ομονοεί σε διάφορα θέματα, αυτό είναι θετικό και για τη δημοκρατία, αλλά και για τη λειτουργία του θεσμού. Οι Περιφέρειες έχουν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στο επόμενο διάστημα και έχει ήδη καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Το ότι συμφωνούμε με πάρα πολλούς συναδέλφους πολλών αποχρώσεων, όχι μόνο με την παράταξη ή τους περιφερειακούς συμβούλους του κ. Κόκκινου, αφού συμφωνούμε πολλές φορές και με την παράταξη “Πολίτες κόντρα στον καιρό”, είναι θετικό και όχι αρνητικό. Συμφωνίες δε γίνονται και πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή τη στιγμή κάποιοι θέλουν να θέσουν στο “τραπέζι” το θέμα των κομματικών “ταμπελών”. Ότι στην αυτοδιοίκηση είναι τα κόμματα που παίζουν ρόλο και οι αυτοδιοικητικοί είναι υποχείρια των κομμάτων. Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι υποχείρια δεν είμαστε και βεβαίως κανένα κόμμα δεν καθοδηγεί την παράταξή μας”, σημείωσε ο κ. Μαχαιρίδης.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι υπάρχει στο περιφερειακό συμβούλιο μία πολύ καλή όσμωση από όλους τους συμβούλους που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους.