Πρωτιά για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τον περασμένο Αύγουστο

Πρώτη σε έσοδα και διανυκτερεύσεις κατά τον μήνα Αύγουστο του 2013 αναδείχθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα”, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και τις εταιρίες ICAP και Quantos.

Σύμφωνα με την έρευνα, τον περασμένο Αύγουστο επισκέφτηκαν τη χώρα μας περίπου 3,9 εκατ. επισκέπτες, οι οποίοι δαπάνησαν 2,5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το 22% των ετήσιων επισκεπτών ήλθαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο και οι εισπράξεις, την ίδια περίοδο, ανήλθαν στο 21,6% των ετήσιων εσόδων μας. Η υψηλότερη μέση ημερήσια κατανάλωση ανά διανυκτέρευση (96,4 ευρώ) παρατηρείται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Κατά συνέπεια, ο νομός Κυκλάδων που ανήκει στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου κρίνεται κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας κι αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι τόσο οι τουριστικοί επιχειρηματίες, όσο και οι τοπικοί παράγοντες πολλών νησιών έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στην τουριστική ανάπτυξη, η οποία θεωρείται πλέον η πιο αξιόπιστη πηγή για την παραγωγή εσόδων στις τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι η άνοδος των Κυκλάδων στη λίστα του ελληνικού τουρισμού οφείλεται κυρίως στις δύο ναυαρχίδες του νομού, Σαντορίνη και Μύκονο, όπου το καλοκαίρι σημείωσαν από τις μεγαλύτερες αφίξεις στην Ελλάδα.

Ετικέτες: