ΠΕΔ Ν. Αιγαίο - Παράρτημα Κυκλάδων

"Μας οδηγείτε στον αφανισμό"

Επιστολή προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την «κινητικότητα προσωπικού στους ΟΤΑ έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δεκαβάλλας, τονίζει πως, "Με βάση τα δικά μας πραγματικά στοιχεία και τις ανάγκες μας, οι νησιωτικοί δήμοι, όχι μόνο δεν είναι πλεονασματικοί, αλλά πολλοί εξ΄ αυτών είναι ελλειμματικοί σε μεγάλο βαθμό, όπως ήδη έχω αναφέρει. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο το οποίο προφανώς δεν έλαβαν υπόψη τα μέλη της επιτροπής, είναι και η μεγάλη διακύμανση του πληθυσμού στα νησιά μας, ειδικότερα τους θερινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός αυτών είναι πολλαπλάσιος του μόνιμου. Συνεπώς δεν μπορούν οι νησιωτικοί δήμοι να ενταχθούν στην ίδια κατηγορία και στο μέσο όρο των δήμων, με βάση τον πληθυσμό της απογραφής".

Προσθέτει μάλιστα πως, κρίνεται αναγκαία η αναγνώριση της νησιωτικότητας, σε διαφορετική περίπτωση με τις συγκεκριμένες αποφάσεις, είναι "μαθηματικά βέβαιο πως μας οδηγείτε σε αφανισμό".