Οι νικητές του διαγωνισμού σχεδίασης βινιέτας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Φιλοτελικό πνεύμα

Οι νικητές του διαγωνισμού σχεδίασης βινιέτας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Φιλοτελικές δημιουργίες

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι συμμετοχές στον διαγωνισμό σχεδίασης βινιέτας, τον οποίο προκήρυξε η Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου (Φ.Ε.Δ.), με τη στήριξη και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συνολικά 1.307 προτάσεις κατατέθηκαν στα γραφεία της Ένωσης από δεκάδες σχολεία των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, τα οποία ανταποκρίθηκαν θερμά στο διαγωνισμό, κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι βινιέτα ονομάζεται η ετικέτα που μοιάζει με γραμματόσημο και εκδίδεται από ιδιώτες ή οργανισμούς, συνήθως για διαφημιστικούς, φιλανθρωπικούς ή αναμνηστικούς σκοπούς. Επικολλάται στους φακέλους αλληλογραφίας και λειτουργεί ως διαφήμιση.

Ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε στο πλαίσιο ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου ως ιδιαίτερα ελκυστικού τουριστικού προορισμού. Τα αποτελέσματά του μαζί με δύο ακόμα επιλογές θα υλοποιήσουν μια επόμενη συντονισμένη προσπάθεια προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω της ιδέας της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου, που θα διαφημίσει την περιοχή όλους τους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους 2014.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είχαν όλοι οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από επιτροπή της Φ.Ε.Δ στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος από την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επιλέχτηκαν συνολικά έξι έργα από τα οποία τα τέσσερα πρώτα θα έχουν ως έπαθλο, κατά σειρά αξιολόγησης, τα παρακάτω δώρα: ένα tablet αξίας 300 ευρώ, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή αξίας μέχρι 150 ευρώ και δύο δωροεπιταγές για αγορά βιβλίων, αξίας 100 και 70 ευρώ αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι δύο θα παραλάβουν από ένα βιβλίο, που θα προέρχεται από τις εκδόσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Απονομή βραβείων τη Δευτέρα 5 Μαίου 2014

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους νικητές τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 στην εκδήλωση των εγκαινίων της 4ης τοπικής έκθεσης γραμματοσήμου και έκθεσης φιλοτελικών ντοκουμέντων της Δωδεκανήσου, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στην αίθουσα της ιπποτικής οπλοθήκης του de Milly (’’Θόλαρος’’) στην πλατεία Σύμης στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
Στην έκθεση γραμματοσήμου, η οποία συνδιοργανώνεται από τα ΕΛ.ΤΑ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα αναρτηθούν και θα προβληθούν σε ξεχωριστό πλαίσιο προβολής τα 29 έργα από τα 1.307 που η 11μελής επιτροπή αξιολόγησης ξεχώρισε μέχρι να καταλήξει στα 6 έργα που θα βραβευτούν.

Οι έξι πρώτοι νικητές

Στην εξάδα των νικητών φιγουράρουν η Μύκονος στη 2η θέση, η Σέριφος στην 4η θέση και η Σίφνος στην 5η θέση. Συγκεκριμένα, τα βραβεία θα απονεμηθούν στους: Αγγελίνα Σταύρου (1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής – Δ' Τάξη), Γεωργιάννα Γρυπάρη (Σύγχρονη Παιδεία – Μύκονος), Μαρία Ματθαίου (Γυμνάσιο Πάτμου – Β' Τάξη), Νίκος Ρεβίνθης (Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σερίφου – Γ' Τάξη), Άννα-Μαρία Μπελιού (Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σίφνου – Α' Λυκείου) και Δημήτριος Μαυρίλας (2ο Πρότυπο Δημοτικό Ρόδου – ΣΤ' τάξη).

Ωστόσο, οι Κυκλάδες κατέχουν σημαντική θέση στη λίστα με 13 συνολικά θέσεις.

7η θέση: Μαριάνθη Μπαρμπαρήγου – Ε' τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας Πάρου

11η θέση: Αναστασία Οβσιαννίκοβα – Β' Γυμνασίου Μήλου

13η θέση: Μελίνα Γεωργία Χλεχέλ – Α' Τάξη Εμπειρικίου Γυμνάσιου Άνδρου

14η θέση: Γιώργος-Χρυσοβαλάντης Ρεφενές – ΣΤ' Τάξη Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου

15η θέση: Δήμητρα Κουμπούρα – Γ' Δημοτικού Σχολείου Ίου

17η θέση: Ιωάννης Τέηλορ – Γ' Γυμνασίου Μεσαριάς Σαντορίνης

18η θέση: Αθηνά Κουκά – Α' Λυκείου ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Μυκόνου

20η θέση: Ευδοκία Αντωνάκη – Β' Γυμνασίου Σερίφου

22η θέση: Ανδρέας Μουστάκας – Β' Γυμνασίου Σερίφου

27η θέση: Αντώνης Μαρμαρινός - Γ' Τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας

Η Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου (Φ.Ε.Δ) ευχαριστεί όλους όσοι με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα και προσκαλεί όλη την μαθητική κοινότητα από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να προγραμματίσουν σε συνεννόηση με τους δασκάλους τους εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση γραμματοσήμων την εβδομάδα 5-11 Μαΐου 2014.

Υπογραμμίζεται πως η Φ.Ε.Δ δραστηριοποιείται στο χώρο του φιλοτελισμού από το 1948 μέχρι σήμερα με σκοπό την προώθηση της ιδέας του φιλοτελισμού και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την ιστορία του γραμματοσήμου. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνει εκθέσεις γραμματοσήμων, συμμετέχει σε εκθέσεις μέσω των συλλογών των μελών της και γενικότερα δραστηριοποιείται ενεργά σε επετειακούς εορτασμούς τοπικού επιπέδου. Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται η κυκλοφορία ειδικών αναμνηστικών φακέλων, ομιλίες, καθώς και η συγγραφή βιβλίων και άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά φιλοτελισμού από τα μέλη της.

Ετικέτες: