Επίσκεψη Εντεταλμένης Περιφ. Συμβούλου Χ. Γιασιράνη στις Βρυξέλλες

Επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,τις Βρυξέλλες πραγματοποίησε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος  ΠΝΑΙ Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κα Χαρούλα Γιασιράνη, στο πλαίσιο των Open Days που γίνεται κάθε χρόνο,στις αρχές Οκτωβρίου.

 

Η κα Γιασιράνη,εκπροσώπησε την ΠΝΑΙ στα Open Days, αλλά και σε σειρά  τεχνικών συσκέψεων που έγιναν με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή, κ. Μαρίας Σπυράκη,μέλους της Επιτροπής  Περιφερειακής Ανάπτυξης ( Regio) της ΕΕ.

Στις τεχνικές συναντήσεις πήραν μέρος  Ευρωβουλευτές, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Επιτροπής Περιφερειακής  Ανάπτυξης, διακρατικών προγραμμάτων, Έλληνες και Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, καθώς και εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας  για τα Ευρωπαϊκά  θέματα .

 

Σκοπός των συσκέψεων, ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων των Περιφερειών της χώρας για  το σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, τα διακρατικά προγράμματα και τις Μακροπεριφέρειες που δημιουργούνται στην Ευρώπη, με πρώτη την Αδριατική-Ιόνιο. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα, τα οποία αφορούν τα υπόλοιπα διαθέσιμα  της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, που παραμένουν αδιάθετα και τις προοπτικές απορρόφησης τους.

 

Στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων, πραγματοποιήθηκαν και άλλες, κατά τις οποίες οι εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας, συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά μεταξύ τους, όπως επίσης και με θεσμικούς φορείς των περιφερειών τους, προκειμένου να έχουν απ' ευθείας γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με τα όργανα και τις Επιτροπές της ΕΕ για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.