Συνέντευξη Τύπου Γ. Λεονταρίτη για τη συνεργασία με το Ταταρστάν

“Να σκεφθούμε παγκόσμια για να εισπράξουμε τοπικά”

“Υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας με μία εύπορη αγορά της Ρωσίας” τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής με αφορμή την πρόσφατη άφιξη της Ρώσικης αποστολής αξιωματούχων από το Ταταρστάν, προσθέτοντας παράλληλα, πως για να υπάρξει αποτέλεσμα, απαιτούνται τεχνοκρατικές ενέργειες.

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο ξεκάθαρο και έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκπρόσωποι του Ταταρστάν και ο πρόεδρός τους, για ανάπτυξη συνεργασίας σε επίπεδο βιομηχανικό, τουριστικό (θεματικός τουρισμός), καθώς και σε επίπεδο πρωτογενούς τομέα, λέγοντας πως, η Περιφέρεια θα λειτουργήσει ενισχυτικά σε οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία αναπτυχθεί στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με το Ταταρστάν, προκειμένου να αποκομίσει όφελος ο τόπος. “Πρέπει να σκεφθούμε παγκόσμια για να εισπράξουμε τοπικά” δήλωσε κατηγορηματικά ο Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος στην εκτενή αναφορά που πραγματοποίησε για τις “γέφυρες” επικοινωνίας με το Ταταρστάν, δεν παρέλειψε να αναφέρει τους κκ Ι. Αρβανίτη (πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου) και Α. Μαραγκό (τουριστικός πράκτορας) ως συνδετικούς κρίκους της συνεργασίας.

Ερήμην της Περιφέρειας ο σχεδιασμός της υποδοχής”

Δεδομένης της άφιξης του προέδρου του Ταταρστάν στη Σαντορίνη και τη Μύκονο και με “φόντο” τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε καθώς δεν υπήρξε σχεδιασμός για να μεταβεί στη Σύρο, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης προέβη σε διευκρινίσεις αναφορικά με το ζήτημα της υποδοχής του.

Τονίζοντας πως ο ίδιος βρισκόταν εκτός Σύρου και πως ενημερώθηκε από τον Γιώργο Πουσσαίο το Σάββατο το βράδυ για το ταξίδι των Ρώσων, κατέστησε σαφές πως ο σχεδιασμός έγινε ερήμην της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκφράζοντας ταυτόχρονα, την ενόχλησή του για τον τρόπο οργάνωσης.

Σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει ωστόσο, ο κ. Λεονταρίτης, δήλωσε πως η επικοινωνία με την αποστολή και με τον πρόεδρο είχε ουσιαστικό χαρακτήρα υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το ταξίδι από την πλευρά του Ταταρστάν φάνηκε πολύ οργανωμένο, γεγονός που αποδεικνύεται από το συγκεκριμένο ενδιαφέρον που έδειξαν για τα νησιά της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Σύρου.

Ανέφερε τέλος, πως η “σημερινή” άφιξή τους, ενδεχομένως ήταν απόρροια και συνέχεια της επίσκεψης στη Σαντορίνη και στη Μύκονο που έγινε εντός του καλοκαιριού και μάλιστα, τον Ιούνιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο web tv.