Συνάντηση Λεονταρίτη - Δαρζέντα για ζητήματα του ΤΜΣΠΣ

Συνάντηση εφ' όλης της ύλης σε θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, κ. Ιωάννη Δαρζέντα.

Τα βασικότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν τα εξής: η στέγαση του Πανεπιστημίου στο χώρο του στρατοπέδου και οι ενέργειες που πρέπει επιτέλους να γίνουν προκειμένου αυτή η προσπάθεια να ολοκληρωθεί, η ενσωμάτωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις τοπικές και κοινωνικές παραγωγικές διαδικασίες καθώς και οι δράσεις που μπορούν από κοινού με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναληφθούν προκειμένου να αναδειχτεί το έργο του Πανεπιστημίου σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Στο τέλος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: «Είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι από αυτούς που συνέβαλλαν στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας. Και τώρα θα προσπαθήσω από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη να συμβάλλω τα μέγιστα στην αξιοποίηση του Πανεπιστημίου, το οποίο αποτελεί ένα πνευματικό, επιστημονικό και κοινωνικό Φορέα ανάπτυξης, πέρα από την αναμφισβήτητη τεράστια οικονομική του συμβολή στην τοπική οικονομία. Όλοι οι Φορείς του νησιού και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να συντονιστούν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αύριο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα έχει συνάντηση και με το Σύλλογο των Φοιτητών του Τμήματος.