Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Στον απεργιακό χάρτη της Πέμπτης μπαίνει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καλώντας τους πολίτες της Σύρου στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Σύρο, μεθαύριο στις 10.30 το πρώι μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας στην Ερμούπολη. 

Στο περιεχόμενό τους, οι υπάλληλοι εξηγούν: "Την ώρα που τα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων» ξεφουσκώνουν, την ώρα που οι σκόπιμες διαρροές προετοιμάζουν το έδαφος για την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ήδη συμφωνήσει συγκυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που το θεατρικό έργο « η κυβέρνηση αντιστέκεται και η ΤΡΟΙΚΑ πιέζει» επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα», η πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη δείχνει τον μοναδικό δρόμο που έχουμε μπροστά μαςΚαλλιεργούν απατηλές προεκλογικές προσδοκίες για κάποια «ελάφρυνση» από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων έξι χρόνων, ενώ στην πραγματικότητα η συγκυβέρνηση προχωρά με αμείωτους ρυθμούς την μονιμοποίηση των δήθεν έκτακτων μέτρων ( χαράτσια, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, μόνιμοι μηχανισμοί «αξιολόγησης», δηλαδή απολύσεων και πειθάρχησης στο δημόσιο κ.α.).

Προετοιμάζουν το έδαφος για ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα ( περικοπές που μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα, βαρύτερη φορο-λεηλασία του λαού, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, παραπέρα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέος αντιαπεργιακός/αντισυνδικαλιστικός νόμος, ξεπούλημα ΔΕΗ, ύδρευσης, και υποδομών, απελευθέρωση πλειστηριασμών με υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας, επίθεση στα φτωχά λαϊκά στρώματα με «κόκκινα δάνεια» και χρέη) κ.α.

Στα νησιά του Αιγαίου που ζούμε και εργαζόμαστε, η ανεργία θερίζει, οι απλήρωτοι ή ανασφάλιστοι εργαζόμενοι αποτελούν την πλειοψηφία, η εργοδοτική τρομοκρατία αποθρασύνεται ( πρόσφατα στην Σύρο απολύθηκε εργαζόμενος σε κρατικοδίαιτη επιχείρηση γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα).

Αυτά που ζούμε δεν αποτελούν «ελληνική» ιδιαιτερότητα! Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαθιδρύεται καθεστώς μόνιμης δημοσιονομικής προσαρμογής, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και διαρκούς βαθιάς λιτότητας που στην ούγια τους γράφουν φτώχεια και ανεργία! Αυτός είναι ο λόγος που επιχειρούν να μας αφοπλίσουν καταργώντας στην ουσία το δικαίωμα στη απεργία και την συνδικαλιστική δράση. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιούν και την εικόνα που έχουν η εργαζόμενοι για την σάπια συνδικαλιστική γραφειοκρατία τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις γνωστές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ., «Εργατικά» Κέντρα κ.α.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός όρος επιβίωσης για το λαό! Η απεργία της 27ης Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι μια ακόμα συμβολική απεργία. Χρειάζεται να αποτελέσει σταθμό στην αναγκαία εργατική αντεπίθεση ώστε να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας και να καθορίσει τις εξελίξεις. 

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη με την συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων δείχνει ότι μπορούμε ! Οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι κούφιες ευχές για μια λιγότερο βάρβαρη πολιτική που οργανώνει ο εργοδοτικός «συνδικαλισμός» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η αντίσταση, να κλιμακωθούν οι αγώνες, να βαθύνουν οι στόχοι, να στοχεύσουμε τον πραγματικό αντίπαλο που κυβερνά πίσω από τις πολιτικές μαριονέτες. Η ανάθεση και η αναμονή δεν αποτελούν λύση! Χρειάζεται συνολικός αγώνας με όλα τα μέσα, με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάρκεια. Για να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, αξίζει να αγωνιστούμε! Αγωνιζόμαστε για :

  • Την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων.

  • Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας με καθολική ισχύ νόμου.

  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Κάλυψη των απωλειών από τα μνημόνια. Επαναφορά δώρων (13ος – 14ος μισθός), πληρωμής υπερωριών και Σαββατοκύριακου, τριετιών, χρονοεπιδομάτων κλπ.

  • Δημόσια Δωρεάν και για όλους Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια.

  • Καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ – νερό – σχολεία – νοσοκομεία υποδομές κλπ.

Κατω τα χερια από τα συνδικαλιστικα δικαιωματα. 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΟΛΟΙ στις 10:30 πμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ( ΛΙΜΑΝΙ)