Σύσκεψη εργασίας του Χ. Κόκκινου με τον Μ. Βορίδη

ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Χ. Κόκκινος συμμετέχοντας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίας του Υπουργού Υγείας κ. Μ. Βορίδη στην Ρόδο (12-13 Δεκεμβρίου) τοποθετήθηκε ζητώντας άμεσες λύσεις για τα προβλήματα υγείας των νησιών μας και επισήμανε τα εξής:

- Επισήμανε την μεγάλη υποστελέχωση των μονάδων Υγείας των νησιών μας σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό. Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας Κω , έργο που έχει παραδοθεί το 2009.

- Ζήτησε την άμεση θεσμοθέτηση κινήτρων ώστε να γίνουν περισσότερο ελκυστικά τα απομακρυσμένα νησιά στο Ιατρικό προσωπικό, όπως π.χ. η εξασφάλιση δωρεάν στέγης στους γιατρούς. Γι αυτή την δράση θα μπορούσαν ενδεχομένως να καλυφθούν οι δαπάνες μέσω του νέου ΈΣΠΑ 2014-2020.

- Ζήτησε την εκχώρηση πόρων από το τομεακό πρόγραμμα Υγείας του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις Περιφέρειες προκειμένου να υλοποιηθούν έργα υποδομών και προμήθεια μηχανημάτων στις μονάδες Υγείας των νησιών μας. Η κυβέρνηση να εμπιστευθεί την αυτοδιοίκηση που μπορεί να σχεδιάσει και να εκτελέσει άμεσα έργα αφού αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα και αποτελεσματικά.