Αυξημένη προσπάθεια για τη σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Τήνου

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι άνθρωποι του συνεργείου της ΔΕΗ, ξεκίνησε μετά από τις 5:30μμ σήμερα, η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Τήνου, ύστερα από τρία σχεδόν 24ωρα που το νησί είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το συνεργείο κατόρθωσε να φτάσει στην περιοχή της Άνδρου όπου βρίσκεται ο υποσταθμός της ΔΕΗ, μετά από τιτάνια προσπάθεια που κατεβλήθη και ενώ η περιοχή ήταν σχεδόν απροσπέλαστη από το ύψος του χιονιού που φτάνει τα δυόμιση μέτρα. Η προσέγγιση της περιοχής έγινε με ερπυστριοφόρο μηχάνημα εκχιονισμού, το οποίο νωρίτερα είχε ανατραπεί στην διάρκεια της επιχείρησης. Παράλληλα, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, απέτυχε η προσπάθεια από αέρος προσέγγισης του υποσταθμού με ελικόπτερο.

Νωρίς το απόγευμα και μετά από πολύωρη προσπάθεια, το συνεργείο της ΔΕΗ κατάφερε να φτάσει στον υποσταθμό και να αποκαταστήσει τη βλάβη. Η σταδιακή ηλεκτροδότηση της Τήνου ξεκίνησε από τις 5:30 το απόγευμα και μέχρι αυτήν την ώρα έχει ηλεκτροδοτηθεί περίπου το 60% του νησιού, ενώ μέχρι αύριο το πρωί εκτιμάται ότι η παροχή του ρεύματος θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Την επιχείρηση αποκατάστασης της βλάβης στον υποσταθμό της Άνδρου αλλά και την συνολικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί σε νησιά των Κυκλάδων η πρωτοφανής για τον νησιωτικό χώρο χιονόπτωση, συντονίζουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, οι οποίοι ευχαριστούν τα μέλη του συνεργείου της ΔΕΗ για την προσπάθεια που κατέβαλαν μέσα σε πρωτοφανώς δυσχερείς συνθήκες καθώς και όλους όσοι τα τελευταία 24ωρα δίνουν νυχθημερόν την μάχη με την κακοκαιρία και την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκαλεί.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η Τήνος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η κακοκαιρία και η διακοπή της ηλεκτροδότησης και του νερού, παρέλυσαν πλήρως κάθε δραστηριότητα στο νησί για τρία 24ωρα.