Σε νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο Γ. Χατζημάρκος

  • Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2015 - 12:39

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, την Μεγάλη Εβδομάδα, σε Λέρο και Πάτμο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μετέβη στην Κω, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όπου είχε συνεργασία με τον Έπαρχο Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό και τον βουλευτή κ. Ηλία Καματερό, για το θέμα των παράτυπων μεταναστών.

Ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε την εγκαταλελειμμένη ξενοδοχειακή μονάδα που επελέγη από την αναπληρώτρια υπουργό Μετανάστευσης κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Από την Κω, ο Περιφερειάρχης μετέβη στην Νάξο, όπου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου παρακολούθησε την Αναστάσιμη ακολουθία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου.

Την Κυριακή του Πάσχα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Έπαρχο Νάξου κ. Γιάννη Μαργαρίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιο Μπρίγγο, περιόδευσε σε χωριά της ορεινής Νάξου.

Ο κ. Χατζημάρκος συνέχισε την περιοδεία του στα μικρά νησιά των Κυκλάδων, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κουφονήσια, όπου είχε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, επισκέφθηκε τα εκτελούμενα έργα και συζήτησε για όλα τα θέματα που κάθε νησί ιεραρχεί στις προτεραιότητές του.

Ειδικότερα, στην Ηρακλειά είχε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γαβαλά και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Πέτρο Γαβαλά, στην Σχοινούσα, με την Αντιδήμαρχο κ. Νικολέτα Σίμου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Σιγάλα και στα Κουφονήσια, με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Φωστιέρη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Κωβαίο.