Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο 1ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

  • Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2015 - 11:54

Η Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζοντας τις εντατικές τις ενέργειες όσον αφορά την προβολή του τουριστικού της προϊόντος και στοχεύοντας στην προσέλκυση νέων αγορών παρευρέθηκε στο 1ο Greek Tourism Workshop που έλαβε χώρα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στις 19/4/2015.

Με αφορμή την έναρξη απευθείας πτήσεων της Aegean Airlines με την αραβική πρωτεύουσα, διενεργήθηκε μια εκδήλωση γνωριμίας των εκπροσώπων και επαγγελματιών των ελληνικών προορισμών και επιχειρήσεων με Σαουδάραβες τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος στους προσκεκλημένους επιχειρηματίες.

Το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων στην εκδήλωση για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ήταν ιδιαίτερα έντονο καθώς και η επιθυμία να ανακαλύψουν και άλλους προορισμούς πέραν της Μυκόνου και της Σαντορίνης, που έχουν ήδη εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις τους, όσον αφορά τους ελληνικούς προορισμούς.

Στην εν λόγω εκδήλωση, η ΠΝΑ παρουσίασε το σύνολο των νησιών της, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ομορφιές του Νοτίου Αιγαίου και τις άψογες υπηρεσίες που παρέχουν οι επαγγελματίες του τουρισμού.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας πλήρη επίγνωση της σημαντικότητας της αραβικής αγοράς καθώς και της ανάγκης ενίσχυσής της, ενεργεί συστηματικά ώστε να προσελκυθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άραβες επισκέπτες, υψηλού εισοδήματος στα νησιά μας, δράττοντας της ευκαιρίας των νέων απευθείας πτήσεων της Aegean Airlines. Βεβαίως, θα πρέπει να συνεχίσουμε εντατικά τις προσπάθειες αυτές και να επικεντρωθούμε στην απλοποίηση διαδικασιών απόκτησης τουριστικής βίζας των Σαουδαράβων επισκεπτών, οι οποίοι άλλωστε είναι επισκέπτες υψηλής κατά κεφαλήν δαπάνης, «καταναλώνοντας» τις καλύτερου επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Στην εν λόγω δράση, παρουσία είχε και το Rodos Palace, πραγματοποιώντας επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας.

 

Ετικέτες: