Παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου Βαγγέλη Σιγάλα στην συνέλευση της 'Ενωσης Θηραϊκών Προϊόντων

"Προβλέπεται άγρια φορολόγηση και εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων αγροτών"

  • Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2015 - 13:25

Στην παρέμβασή του στην Γενική Συνέλευση τη Ένωσης Θηραϊκών Προϊόντων την Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιγάλας κατάγγειλε μεταξύ άλλων τη υποκριτική στάση των συνεταιριστών τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης που υποκλίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις οδηγίες της.

Όπως τόνισε ο Β. Σιγάλας, και τα δύο «στρατόπεδα» αποκρύπτουν ότι τόσο στο μνημόνιο που προτείνουν οι δανειστές «εταίροι» όσο και το «αριστερό» μνημόνιο που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προβλέπουν την εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων αγροτών με άγρια φορολόγηση 26% από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή φόρου στο 50%,την κατάργηση των φοροαπαλλαγών στο πετρέλαιο , την φορολόγηση με 26% των επιδοτήσεων, την ληστρική αύξηση του ΦΠΑ κλπ.

Η πολιτική αυτή έρχεται να αποτελειώσει το «έργο» της εξόντωσης της αγροτικής παραγωγής και της δραστικής μείωσης των μικρών και μεσαίων αγροτών της χώρας μας που επέβαλλαν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι συνέχιση του «έργου» των επιδοτήσεων που κατέληξαν κυρίως στους βιομηχάνους αγροτικών προϊόντων, των ποσοστώσεων παραγωγής, των προστίμων κλπ.

Ενδεικτική για την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, είναι η απόρριψη τροπολογίας που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, η οποία αφορούσε περίπου 250 χιλιάδες αγρότες και προέβλεπε να έχουν τη δυνατότητα ρυθμίσεων των οφειλών τους προς τον ΟΓΑ.

Είναι η συνέχιση της πολιτικής που “κατάφερε” να καταστήσει την χώρα μας από εξαγωγική σε εισαγωγική αγροτικών προϊόντων, με φτωχούς αγρότες και απλησίαστες, για τα λαϊκά στρώματα, τιμές.