Κοπή πίτας για το περιφερειακό συμβούλιο και τους υπαλλήλους στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

“Το μέλλον είναι όσα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε σήμερα”

Τη διαβεβαίωσή του πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί ουσιαστικό έργο για το σύνολο των νησιών και το 2016 έδωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα το μεσημέρι στη Σύρο, στον χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση της κοπής πίτας του περιφερειακού συμβουλίου και των υπαλλήλων.

Στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μετέβησαν οι έπαρχοι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς επίσης και οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων αλλά και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου προκειμένου να υποδεχθούν από κοινού το νέο έτος.

Παρουσία των δύο Επισκόπων της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου, κκ. Δωροθέου Β΄και Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου αντίστοιχα, καθώς και εκπροσώπων φορέων και Αρχών αλλά και του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Χατζημάρκος μίλησε μεταξύ άλλων, για την πολύτιμη συνεργασία που αναπτύσσεται με τους υπαλλήλους – στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας το καθημερινό έργο τους που τίθεται στις ανάγκες των νησιωτών υπό την καθοδήγηση της Περιφερειακής Αρχής.

Ζήτημα στο οποίο εστίασε την αναφορά του υπήρξε το βασικό χαρακτηριστικό του Νοτίου Αιγαίου, που είναι η γεωγραφική πολυδιάσπασή του, με φόντο το οποίο, τόνισε πως, πρέπει να καταβάλλεται σταθερά και διαρκώς αυξημένη προσπάθεια σε κεντρικό επίπεδο, αφού τα νησιά συνολικά γνωρίζουν τεράστια προβλήματα.

Μεγάλος στόχος του 2016, όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, είναι ο δύσκολος αγώνας ώστε να αναγνωριστεί σε εθνικό αλλά κι ευρωπαϊκό επίπεδο η σημαντική διαπίστωση πως αδίκως το Νότιο Αιγαίο κατατάσσεται στις πλούσιες Περιφέρειες.

Σε αυτό το πλαίσιο, γνωστοποίησε για πρώτη φορά πως, επιχειρείται η οργάνωση γραφείου της Περιφέρειας και στο Βερολίνο με δεδομένη την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να διεκδικεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των νησιών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, υπενθυμίζοντας δε, τη λειτουργία ενός γραφείου - ήδη - στις Βρυξέλλες.

Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να κάνει ξεχωριστή μνεία στο ΕΣΠΑ και τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς και στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού που απασχολεί κυρίως τα Δωδεκάνησα.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών των δύο Επισκόπων αλλά και των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, κ. Μαχαιρίδη και κ. Χατζηγιάννη μοιράστηκαν τα κομμάτια της πίτας, με τον τυχερό να παίρνει ένα δώρο το οποίο προσέφεραν από κοινού οι δύο Εκκλησίες.

Υπογραμμίζεται πως δεν χαιρέτησε εκπρόσωπος των υπαλλήλων.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.