Σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Εύρυθμη λειτουργία των σφαγείων ενόψει Πάσχα

  • Παρασκευή, 1 Απριλίου, 2016 - 17:27

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Φυτωρίου και των Σφαγείων Ρόδου κ. Μιχάλη Μπαριανάκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη με θέμα την εύρυθμη λειτουργία των Σφαγείων εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Προέδρου του Φυτωρίου και του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Πρωτογενούς τομέα του Δήμου Ρόδου κ. Πόκκιας με το υπηρεσιακό επιτελείο του, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Έμπωνας κ. Καρναβάς, ο Γεν. Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γ. Πουλής , ο Δ/ντης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δωδ/σου κ. Ηλίας Οικονομίδης, όπως επίσης το μέλος του Δ.Σ του Περιφερειακού φυτωρίου κ. Δράκος ,ο Πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών κ. Χατζηνικήτας και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του συλλόγου των κτηνοτρόφων κ.κ. Ανδριάς και Ανδριανός.

Στη σύσκεψη που έγκαιρα πραγματοποιήθηκε εφέτος, αποφασίστηκε να λειτουργήσει εκτός του Σφαγείου στην Ρόδο και επιπρόσθετα , το σφαγείο στη Δ.Κ. Έμπωνας με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι των περιοχών του ορεινού τομέα και να εκλείψουν τα φαινόμενα παράνομων σφαγών λόγω του αυξημένου αριθμού των σφάγιων αφού το Πάσχα φέτος γιοτράζεται την 1η Μαίου. Δόθηκε έμφαση στην καλή οργάνωση και στην σωστή διαδικασία σφαγής των ζώων για την διασφάλιση της καθαριότητας και της Δημόσιας υγείας.

Όλοι εμπλεκόμενοι δεσμεύτηκαν να στηρίξουν και να προωθήσουν την τοπική κτηνοτροφική παραγωγή ζητώντας από τους καταναλωτές να αγοράσουν ντόπια αμνοερίφια τόσο για την ποιότητα τους όσο και για την νοστιμιά τους .

Υποσχέθηκαν για καλή συνεργασία και ευχήθηκαν Καλό Πάσχα σε όλους .

 

 

Ετικέτες: