Συνάντηση Γ. Λεονταρίτη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

  • Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2016 - 16:30

Συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα  Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Animasyros κ. Βασίλη Καραμητσάνη είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους εκπροσώπους  των δύο φορέων για την ομολογουμένως επιτυχημένη  σύμπραξή τους στο Animasyros και συζήτησε μαζί τους τις δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  μέσω της σύμπραξης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Ορχήστρα των Κυκλάδων με στόχο την αναβίωση του Λυρικού Θεάτρου.

Όπως τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης η Σύρος έχει τις υποδομές και τις προϋποθέσεις, αφού η πολιτιστική  φυσιογνωμία της αποτελεί το εχέγγυο για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Χαρακτηρίζοντας  εξαιρετική την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο κ. Λεονταρίτης υποσχέθηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας  μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του σημαντικότερου Πολιτιστικού Φορέα του Λυρικού Θεάτρου στη χώρα μας εκφράζοντας την ευχή αυτή να αποδώσει γρήγορα καρπούς με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Λυρικού Θεάτρου στο Νότιο Αιγαίο.