Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας στην ΙΤΒ

Ιδιαίτερα θετικά τα μηνύματα για το Νότιο Αιγαίο από το Βερολίνο

  • Τετάρτη, 15 Μαρτίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 15 Μαρ. 2017 - 7:50

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ). Τα μηνύματα από τη Γερμανία, όπως και από κάθε άλλη τουριστική αγορά είναι ιδιαίτερα θετικά για τα νησιά μας για τη σεζόν του 2017.  
Το θετικό κλίμα δεν περιορίζεται μόνο στην προβλεπόμενη σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με στοχευμένες ενέργειες έθεσε επί τάπητος το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών όπως η TUI, η LTUR και η FTI με τους οποίους συζήτησε σχετικά την επιμήκυνση των προγραμμάτων τους στο Νότιο Αιγαίο. Παράλληλα συζήτησε την προοπτική να αποτελέσουν η Ρόδος και η Σαντορίνη πιλοτικά χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, στόχος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.
Η ανταπόκριση των τουριστικών οργανισμών στις συγκεκριμένες προτάσεις υπήρξε θετική και θα συνεχισθούν οι επαφές στο μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης η κ. Παπαβασιλείου είχε επαφές με εκπροσώπους νέων τουριστικών αγορών. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, η Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικού οργανισμού της Ινδίας στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το Υπουργείο για το «ξεκλείδωμα» της εν λόγω αγοράς. Στόχος είναι οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου να γίνουν γνωστοί στην Ινδία και να επωφεληθούν τα νησιά από το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς.
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο. Τα περίπτερα της ΠΝΑΙ ήταν από τα πλέον πολυσύχναστα με τα νησιά μας να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και να συνάψουν συμφωνίες.
Κυρίως όμως στο Βερολίνο άνοιξε ο δρόμος για την άμβλυνση της εποχικότητας και την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο και στη Σαντορίνη. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών οργανισμών ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την προοπτική πάνω στην οποία θα εργαστούμε μεθοδικά ως Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.
Τα νησιά μας με τις ασύγκριτες τους ομορφιές και τα ξεχωριστά τουριστικά προϊόντα που διαθέτουν, αξίζουν να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις διεθνείς τουριστικές αγορές. Η Περιφερειακή Αρχή δεν φείδεται κόπων και προσπαθειών για να προσφέρει σε όλα τα νησιά τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τον Τουρισμό», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Ετικέτες: