Σκοτεινή υπόθεση

Στο φως επανήλθε ξανά η υπόθεση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Φερεκύδης), του πρώην Δήμου Άνω Σύρου, με το θέμα να τίθεται στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μία υπόθεση, “αμαρτωλή” θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί, αφού κρατάει πολλά πολλά χρόνια και κανείς, μα κανείς δεν έχει μάθει τι πραγματικά έχει συμβεί, από όλα αυτά που έχουν κατά καιρούς ακουστεί.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, προμηθευτές και εκπαιδευτές, τα θύματα της υπόθεσης, περιμένουν ακόμη απαντήσεις, παρ' όλο που οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίζουν πως ακριβώς είχε παιχτεί το “παιχνίδι” τότε.

Στο συμβούλιο ακούστηκε ότι δε παραδίδονται κάποια στοιχεία για να γίνει η εκκαθάριση και έδωσαν και πάλι κάποια προθεσμία, κλπ, κλπ.

Αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια, 7 περίπου, για ποιο λόγο δεν ολοκληρώθηκε η περιβότητη αυτή εκκαθάριση; Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα; Ο λογιστής που δεν παραδίδει τα σχετικά στοιχεία ή όλο το μπέρδεμα που υπάρχει και δεν επιθυμεί κανείς να βάλει το χέρι του στη “φωτιά”; Μάλλον το δεύτερο και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και όσοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Και επειδή μιλάμε για μια υπόθεση “μυστήριο”, μήπως θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος, αλλά μέσα από διαδικασίες διαφάνειας.

Και μιλάμε για διαδικασίες διαφάνειας, διότι κάποιοι γνωρίζουν ότι κάτι μεμπτό υπάρχει, παρ΄ όλο που στην τελευταία συνεδρίαση διαφάνηκε μία επιθυμία συγκάλυψης, μία επιθυμία να μη δώσουμε μεγάλη έκταση στο θέμα.

Κάποιοι γνωρίζουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο ΚΕΚ Φερεκύδης. Να θυμήσουμε δηλώσεις του τύπου, ότι πέφτουν “βροχή” τα εξώδικα προς το Δήμο Σύρου ή τις περιβόητες δηλώσεις κατά την προεκλογική περίοδο του Φώτη Ξαγοράρη ότι “κάποιοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια”. Τελικά ποιοι ήταν αυτοί κ. Ξαγοράρη που έτρωγαν με “χρυσά κουτάλια”;.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και η διορία που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο για να παραδοθούν τα στοιχεία, τελειώνει. Ευχής έργο είναι αυτή η υπόθεση να ανοίξει όπως ακριβώς πρέπει και να βγουν τα σωστά αποτελέσματα.