Δημοσιεύθηκε ο πραγματικός πληθυσμός που αυξάνει τον αριθμό των αντιδημάρχων στο δήμο Σύρου – Ερμούπολης

“Ανάσταση” αιρετών

Τρεις οι έμμισθες θέσεις και πέντε οι αντιδήμαρχοι

Η δημοσίευση του πραγματικού πληθυσμού της Σύρου, ο οποίος ανέρχεται στους 21.390 κατοίκους αλλάζει τα δεδομένα για τις θέσεις των αιρετών αντιδημάρχων στο δήμο Σύρου – Ερμούπολης σύμφωνα με τις επιταγές του “Καλλικράτη”.

Όπως ορίζει σχετικό άρθρο του αυτοδιοικητικού θεσμού, για κάθε δήμο που ο πραγματικός πληθυσμός ξεπερνά τις 20.000, “ανοίγει” μία ακόμη θέση αντιδημάρχου. Κατά συνέπεια, μετά από τη δημοσίευση της απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ και την ανάρτηση σχετικής απόφασης στην ηλεκτρονική σελίδα “Διαύγεια”, ο κ. Δεκαβάλλας, ορίζει πέμπτο αντιδήμαρχο τον Γιάννη Κεράνη ενώ η άμισθη θέση του Δημήτρη Ρούσσου μετατρέπεται σε έμμισθη.

Επιβεβαιώθηκε η “βιασύνη”

Παρά το γεγονός πως ο Γιάννης Δεκαβάλλας είχε βιαστεί να ανακοινώσει τον πέμπτο αντιδήμαρχο, προτού ανακοινωθεί ο πραγματικός πληθυσμός της Σύρου από την αρμόδια εταιρεία, βασιζόμενος στον αριθμό που αποτύπωνε το μόνιμο πληθυσμό του νησιού, ωστόσο οι εξελίξεις τον επιβεβαίωσαν. Μάλιστα, η εν λόγω ενέργεια του δημάρχου είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις εντός των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, αφού πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, είχε ασκήσει έντονη κριτική στον ίδιο, στηριζόμενος στο γεγονός πως λόγω του δικού του λάθους, προσπάθησε να “εξυπηρετήσει χρονικά” υπάλληλο του δήμου, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να έχει απολυθεί για δύο μήνες έως και την επίσημη ανακοίνωση του πληθυσμού. Από τη στιγμή που “ανάβει το πράσινο φως” για τους αντιδημάρχους, ανάβει και για τους ειδικούς συμβούλους. Υπενθυμίζεται δε, ότι η αύξηση του πραγματικού πληθυσμού συναρτάται και με την ανάλογη αύξηση του αριθμού των ειδικών συμβούλων του δημάρχου.

Τα νέα καθήκοντα

Με άξονα τα προαναφερθέντα, ο τρίτος έμμισθος αντιδήμαρχος ορίζεται ο Δημήτρης Ρούσσος. Μέχρι στιγμής ο κ. Ρούσσος σύμφωνα με τις μνημονιακές ρυθμίσεις που ήθελαν “κούρεμα” στις μισές θέσεις των αιρετών που αμείβονταν δεν λάμβανε μηνιαίως τις αποδοχές του ενώ τα δεδομένα γι αυτόν αλλάζουν προς θετική κατεύθυνση με την ύπαρξη πέντε αντιδημάρχων.

Παράλληλα, ο Γιάννης Κεράνης ως νέος αντιδήμαρχος καλείται να αναλάβει νέα καθήκοντα εκτός από τα ζητήματα της προεδρίας του ΟΠΑΣ, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Αναλυτικότερα, αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που συνεπάγεται ότι έχει στην ευθύνη του τα θέματα βιβλιοθήκης, πολιτισμού και αθλητισμού, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και κάποια ακόμη. Τέλος, με την προσθήκη της νέας θέσης, καλείται και ο Νίκος Αλμπανόπουλος να αναλάβει αρμοδιότητες ως κατά τόπον αντιδήμαρχος για την Ερμούπολη.