Συνεδριάζει τώρα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι μέχρι στιγμής έχουν παραχωρήσει τη θετική τους ψήφο για μία σειρά από σοβαρά θέματα που έχουν ως εξής:

 

Α. Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων (Κυκλάδες - “Θησέας”).

Β. Ομόφωνη απόφαση για τοποθέτηση μνημείου μικρασιατικής μνήμης στην πλατεία Νιρβάνα στην περιοχή Ξηρόκαμπος.

Γ. Θετική απόφαση για εκμίσθωση του δημοτικού ξενώνα Αγκαθωπών με μηνιαίο μίσθωμα 2.000 ευρώ. Εισηγήθηκε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ρούσσος ενώ αναμένονται οι εξελίξεις μετά από νέα επικοινωνία των ενδιαφερομένων με το δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Δ. Αντικατάσταση της δημοτικής συμβούλου Σπεράντζας Δουράτσου στις θέσεις της αντιπροέδρου του ΟΠΚΑ και της Επιτροπής Κοινωνικού Έργου μετά από παραίτησή της για προσωπικούς λόγους.

E. Αποδοχή της πρότασης του ναυπηγοξυλουργού, Μανώλη Ζουλουφού για δημιουργία εκθεσιακού χώρου με θέμα τη ναυπηγοεπισκευαστική τέχνη στον Ταρσανά. (παραχώρηση από μέρους του όλου του εξοπλισμού).

 

Μεταξύ άλλων, αναμένονται ακόμη οι αποφάσεις για τη συμμετοχή του δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην πιλοτική εφαρμογή ανάπτυξης της “Αγοράς Αγροτών” αλλά και η αναπροσαρμογή του τέλους υπαίθριου και στάσιμου εμπορίου.