Θετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου - ξενώνα Αγκαθωπών

Θα “αποψιλωθούν” τα παράνομα

Επελέχθη η συμφέρουσα πρόταση από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Η οικονομικά συμφέρουσα πρόταση επιλέχθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σχετικά με το ζήτημα της εκμίσθωσης του δημοτικού ξενώνα στην περιοχή Αγκαθωπές.

Μετά από δύο άκαρπους διαγωνισμούς, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Δημήτρης Ρούσσος, μιλώντας για το πολυσυζητημένο θέμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε ότι αξιολογήθηκαν οι δύο νέες προτάσεις που ήρθαν στο τραπέζι του διαλόγου και η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την εκμίσθωση του ξενώνα στους ενδιαφερόμενους που αποδέχονται όλους τους όρους της δημοπρασίας που θέτει η δημοτική αρχή και οι οποίοι συμφώνησαν πως θα καταβάλλουν ως μηνιαίο μίσθωμα 2.000 ευρώ.

Ο κ. Ρούσσος μάλιστα, μετά από σχετική ερώτηση, διευκρίνισε προς τα παρόντα μέλη αλλά και στους δύο ενδιαφερομένους, Δημήτρη Μαυρομαρά και Γιάννη Στέβη ότι η επαναλειτουργία της επιχείρησης θα είναι δυνατή αφού πρώτα απομακρυνθούν όσα αυθαίρετα τμήματα εξακολουθούν να υφίστανται.

Απαίτηση... η επαναλειτουργία

Ειδικότερα, για το εν λόγω θέμα, ο Δημήτρης Ρούσσος εξήγησε ότι, επιλέχθηκε η πρώτη από τις δύο προτάσεις, καθώς όπως σημείωσε, “Μελετώντας και τις δύο προσφορές βλέπουμε ότι η πρώτη ενδιαφερόμενη πλευρά, βρίσκεται σε σαφώς υπερέχουσα θέση από πλευράς ικανοποίησης των συμφερόντων του δήμου. Αποδέχονται όλους τους όρους του δήμου, θα καταβάλλουν 2.000 ευρώ μηνιαίως, με ετήσια αναπροσαρμογή σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενώ αποδέχθηκαν και όλους τους όρους της δημοπρασίας” ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι, πρόκειται για ένα γεγονός που αναμφισβήτητα θα αποφέρει όφελος στο δήμο.

Παράλληλα, ο δήμαρχος, Γιάννης Δεκαβάλλας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω εισήγησης, υποστήριξε ότι, “η επαναλειτουργία θα είναι ζωτικής σημασίας θέμα για το δήμο, για το νησί και ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη περιοχή της Σύρου” αφού “Πέρυσι υπήρξε κάμψη τουριστικά στην περιοχή. Υπήρχε πίεση από τον κόσμο να δώσει λύση ο δήμος και να επαναλειτουργήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ανταγωνιστές επιχειρηματίες – ως προς τον προηγούμενο μισθωτή – σήμερα παίρνουν τηλέφωνο το δήμο και ανυπομονούν πότε θα ανοίξει η επιχείρηση”.

Θα αφαιρεθούν τα αυθαίρετα

Σχετικά με το σοβαρά ζητήματα της ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών αλλά και πώς έχει δρομολογηθεί η υπόθεση επίλυσης του θέματος, ώστε να μην αναδειχθούν νέα προβλήματα και αντιδικίες ανάμεσα στους νέους μισθωτές και το δήμο, ο κ. Ρούσσος υπήρξε ξεκάθαρος. “Πράγματι συναντήσαμε μεγάλο πρόβλημα στην καταγραφή των αυθαιρέτων. Σήμερα η πολεοδομική υπηρεσία του δήμου έχει ολοκληρώσει τη νομιμοποίηση αυτών, σύμφωνα με το σχετικό νόμο, όσον αφορά σε συγκεκριμένα αυθαίρετα και το μόνο που μπορώ να επαναλάβω είναι ότι μετά τις δύο άγονες διαδικασίες μιλούσα εγώ με κάθε ενδιαφερόμενο για να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες” σημείωσε, συμπληρώνοντας πως, η εκμίσθωση και η επαναλειτουργία θα πραγματοποιηθεί αφού έχουν απομακρυνθεί όσες κατασκευές είναι αυθαίρετες.

“Επαναλαμβάνω πως, ό,τι έχει κατασκευαστεί μέσα στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας, θα αφαιρεθεί. Και μιλάμε για το κατασκεύασμα του κλειστού μπαρ, μιλάμε για το εξάγωνο όπως επίσης και για την πέργκολα έξω από το εστιατόριο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Αυτά σύμφωνα και με την έγγραφη δήλωση της Πολεοδομίας, πρέπει να αφαιρεθούν και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Δεν νομιμοποιούνται εκεί που βρίσκονται. Προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε αλλά δεν γίνεται. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο άλλο αυθαίρετο μετά τον έλεγχο της πολεοδομίας”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφέρεται ότι, το νέο τοπογραφικό διάγραμμα θα εκδοθεί από την Πολεοδομία και σύμφωνα με όσα είπε ο αντιδήμαρχος, όταν διαπιστώσει μετά από ανάλογο έλεγχο, ότι αυτά που πρέπει να απομακρυνθούν, έχουν απομακρυνθεί. “Το τοπογραφικό θα είναι πλέον αυτό που θα περιλαμβάνει το σύνολο των τετραγωνικών όπου θα εκδοθεί η άδεια λειτουργίας και του ξενοδοχείου και του εστιατορίου”, υπογράμμισε εν κατακλείδι.