Ως πανάκριβο προορισμό για το τριήμερο κατατάσσει τη Σύρο τουριστικός ιστότοπος

Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης το τριήμερο

Έρευνα της «Κοινής Γνώμης» δείχνει ότι οι τιμές είναι μειωμένες και απευθύνονται σε όλα τα «πορτοφόλια»

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έφθασε και οι μίνι αποδράσεις σε νησιά που βρίσκονται κοντά στο κέντρο είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητές τόσο για τους επισκέπτες όσο και για την τοπική αγορά.

Η Σύρος συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το συγκεκριμένο τριήμερο, όχι μόνο γιατί βρίσκεται αρκετά κοντά στον Πειραιά, αλλά και γιατί προσφέρει τιμές κατά πολύ μειωμένες, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Τιμές για όλα τα βαλάντια

Σε περίοδο μεγάλης ύφεσης η Σύρος φαίνεται πως επιχειρεί να κερδίσει έδαφος στον τομέα του τουρισμού. Με την προβληματική για φέτος ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με το λιμάνι του Πειραιά, κυρίως λόγω της διακοπής των δρομολογίων των High Speed, αλλά και με την απουσία πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό, το νησί ποντάρει, ούτως ή άλλως, στον εσωτερικό τουρισμό και ειδικά στους επισκέπτες των τριήμερων. Και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι το ιδανικότερο για την εισροή επισκεπτών, οι οποίοι σαφώς θα αναζητήσουν τη συμφερότερη τιμή για την διανυκτέρευσή τους.

Η “Κοινή Γνώμη” πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τις τιμές στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνελέγησαν, οι τιμές σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστεριών, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 80 ευρώ το δίκλινο ευρώ με πρωινό, ενώ τα μονόκλινα δωμάτια φθάνουν στα 60 ευρώ με πρωινό.

Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως είναι φυσικό, η τιμή είναι ακόμη πιο μειωμένη για τον επισκέπτη, ο οποίος μπορεί να βρει ένα δίκλινο δωμάτιο με 40 ευρώ ή ένα μονόκλινο με 30 ευρώ.

Φυσικά, υπάρχουν και καταλύματα τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε υψηλότερες τιμές και κατηγορίες, και οι επισκέπτες έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν το κατάλυμα της αρεσκείας τους ανάλογα με το… πορτοφόλι τους.

Ανακρίβειες που πλήττουν την εικόνα του νησιού

Το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η «Κοινή Γνώμη» σε ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τόσο στο κέντρο της Ερμούπολης, όσο και σε παραθαλάσσιους οικισμούς του νησιού, καταρρίπτει με ευκολία τις ανακρίβειες που εμφανίστηκαν χθες σε ελληνικό ιστότοπο που ασχολείται κυρίως με τουριστικά θέματα, και που, προφανώς, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Άρθρο που εμφανίστηκε στον ιστότοπο, και το οποίο δεν άργησε να αναπαραχθεί από πολλά ειδησεογραφικά και μη sites, κάνει λόγο για πανάκριβες τουριστικές υπηρεσίες σε Μύκονο, Σαντορίνη και Σύρο, αναφέροντας, μάλιστα, ότι η Ερμούπολη αποτελεί έναν από τους πιο ακριβούς τουριστικούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, συναγωνιζόμενη στην ακρίβεια ακόμη και τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Δωδεκανήσων. Οι συντάκτες θέλουν η μέση τιμή διανυκτέρευσης στη Σύρο να αγγίζει τα 122 ευρώ, ενώ στη Μύκονο τα 194 ευρώ. Τη λίστα των «ακριβότερων» συμπληρώνουν τα Φηρά Θήρας, σύμφωνα τα όσα υποστηρίζει το άρθρο.

Θετικά μηνύματα από την πληρότητα του τριημέρου

Οι ανακρίβειες αυτές που, το δίχως άλλο, είναι δυσφημιστικές για τον ήδη «τραυματισμένο» τουριστικό κλάδο, δεν πτόησαν όσους ήθελαν να επισκεφθούν τη Σύρο, οι οποίοι, βρήκαν τις τιμές του νησιού ικανοποιητικές. Όπως φαίνεται, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα είναι σχεδόν πλήρης για το τριήμερο, παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία τουριστικών πρακτόρων που πρακτορεύουν τις δύο βασικές εταιρίες, πλοία των οποίων προσεγγίζουν τη Σύρο, το τριήμερο το νησί αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιβατική κίνηση.

Όπως αναφέρει ο ναυτιλιακός πράκτορας, κ. Κώστας Γαβιώτης, με τα πλοία της Blue Star αναμένεται ότι θα μετακινηθούν προς τη Σύρο περίπου 3.000 επιβάτες, με τους 1.600 να καταφθάνουν σήμερα. Ανάλογες είναι οι πληροφορίες και από τα πλοία της Hellenic Seaways, στα οποία, όπως αναφέρει ο ταξιδιωτικός πράκτορας, κ. Ν. Βασιλικός, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση, ωστόσο, οι επισκέπτες φαίνεται πως επιλέγουν να έρθουν πεζή, καθώς παρουσιάζεται πτώση στις κρατήσεις ΙΧ οχημάτων.