Εκδήλωση της Τ.ιΕ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του παλαιού αιγιαλού του Γαλησσά

Συνάντηση με τους κατοίκους

Εκδήλωση-ενημέρωση πραγματοποίησε προχθές το απόγευμα στον Γαλησσά, η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παραχώρηση του παλαιού αιγιαλού στο ΤΑΙΠΕΔ, θέμα που έχει προκαλέσει ανησυχία και έντονο προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής.

Θα συσταθεί επιτροπή αγώνα

Η διυπουργική απόφαση που αφορά την παραχώρηση 28.000 τ.μ. του παλιού αιγιαλού του Γαλησσά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που έφερε στο φως πρώτη η “Κοινή Γνώμη” με πρωτοσέλιδο θέμα, έσκασε σα “βόμβα” στην κοινωνία της περιοχής. Ακολούθησε η απαράδεκτη ανακοίνωση του Δημάρχου, Γιάννη Δεκαβάλλα, ο οποίος μιλούσε για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και ότι δεν έχει επίσημη ανακοίνωση, με το ΣΥΡΙΖΑ να επεμβαίνει και να βγάζει στη δημοσιότητα το σχετικό ΦΕΚ, το οποίο είχε δημοσιοποιήσει και η εφημερίδα.

Με την απόφαση αυτή, 29 ιδιοκτήτες ακινήτων, βρίσκονται κυριολεκτικά στον “αέρα”, χάνοντας την περιουσία τους.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, Γρηγόρης Μισκεδάκης, μαζί με μέλη της τοπικής οργάνωσης, είχαν πολύωρη συζήτηση με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ακινήτων που δίνονται ως “φιλέτα” στους ενδιαφερόμενους ιδιώτες, αλλά και με κατοίκους.

Σκοπό της συνάντησης που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταρχήν μια πρώτη ενημέρωση, ενώ σε δεύτερο στάδιο η ανάληψη πρωτοβουλιών. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν στους κατοίκους να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν με όσο δυναμικότερο τρόπο μπορούν την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης των 28.000 τ.μ. στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ήταν η απόφαση για διερεύνηση σύστασης επιτροπής αγώνα και συλλογής υπογραφών με στόχο την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης των 28.000 τ.μ. στο ΤΑΙΠΕΔ και την επαναχάραξη του αιγιαλού. Στην κατεύθυνση αυτή θα ζητηθεί η βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά και των τοπικών βουλευτών.