Επανασύνδεση Σύρου με Χίο-Μυτιλήνη

  • Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2013 - 06:00

Με τα λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης θα επανασυνδεθεί από τις 10 Αυγούστου η Σύρος, μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματος φορέων της Σύρου από την εταιρία Blue Star Ferries.

Η διασύνδεση της πρωτεύουσας των Κυκλάδων με τα νησιά του βορείου Αιγαίου αποτελούσε πάγιο αίτημα τα τελευταία χρόνια, μετά τη διακοπή των δρομολογίων το 2010.

Το αίτημα τέθηκε στην εταιρία κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τον Μάιο, στη διάρκεια του οποίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης μεταξύ εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιριών και φορέων της Σύρου, ώστε να διατυπωθούν συγκεκριμένα αιτήματα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης είχαν τεθεί στους εκπροσώπους της Blue Star τα αιτήματα της άμεσης εξασφάλιση θέσεων έως 60m για τη μεταφορά φορτηγών από Πειραιά προς Σύρο, στα απογευματινά δρομολόγια της εταιρείας, η προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου -κάθε Σάββατο- του πλοίου B.S. PATMOS, το οποίο έχει δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη, καθώς και η προσέγγιση πλοίου από τη γραμμή της Παροναξίας προς το λιμάνι του Πειραιά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Τα δύο πρώτα αιτήματα έχουν πλέον ικανοποιηθεί, ενώ σε ό,τι αφορά στο τρίτο η εξέταση της ικανοποίησής του έχει μετατεθεί για τον χειμώνα.

Το βέβαιο είναι ότι, αρχής γενομένης από τις 10/8, το Blue Star Πάτμος θα προσεγγίζει τη Σύρο κατά το απογευματινό δρομολόγιο του Σαββάτου, στη γραμμή Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη, ενώ, εκτός από το προφανές θετικό αποτέλεσμα που είναι η διασύνδεση Σύρου με νησιά του Βορείου Αιγαίου, καλύπτεται και το μεγάλο κενό που υπήρχε από την έλλειψη σύνδεσης της Σύρου με το λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο το απόγευμα.