Αισιοδοξία... για “μεγαλόπνοο έργο”

“Η αποχέτευση της Βάρης ευελπιστούμε ότι θα ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο και για το χωριό του Γαλησσά θα παλευθεί. Βρισκόμαστε στην πορεία υλοποίησης της μελέτης”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, στη συνεδρίαση των αιρετών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο πλαίσιο επικαιροποίησης της σύμβασης για το έργο μεταφοράς λυμάτων Βάρης – Μέγα Γυαλού στον Βιολογικό της Ερμούπολης.

“Θα εφαρμοστεί η δαπάνη ή όχι(;)”

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Αντώνης Βεκρής ενημέρωσε το σώμα πως επελέγη ο δεύτερος μειοδότης του διαγωνισμού, αφού είχε συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, τονίζοντας πως η ανάθεση του έργου πραγματοποιείται μετά από δέκα μήνες, χρονικό διάστημα που παρήλθε για την ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία κόστισε 60 χιλιάδες ευρώ. Ο Γιώργος Πάπιτσης, στην τοποθέτησή του, εστίασε στο γεγονός πως από τη μία πλευρά γίνονται ενέργειες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενώ από την άλλη, στο επιχειρησιακό σχέδιο προτείνεται η δημιουργία μικρών βιολογικών σε κάθε χωριό. “Τι ισχύει;” ρώτησε, ζητώντας ταυτόχρονα να ενημερωθεί για το αντίστοιχο έργο του Γαλησσά. “Θα ψηφίσουμε δαπάνη που θα εφαρμοστεί ή όχι;”, επανέλαβε.

“Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε την αποχέτευση Βάρης – Μέγα Γυαλού και την κατάληξη των λυμάτων στο Βιολογικό της Ερμούπολης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βεκρής απαντώντας στο ερώτημα του κ. Πάπιτση. Μάλιστα προσθέτοντας πως “Εάν ο Δήμος θέλει να κάνει τοπικούς βιολογικούς είναι άλλο θέμα και είμαστε μαζί”, υπενθύμισε καταλήγοντας ότι “αυτό το μεγαλόπνοο έργο” προωθείται γιατί επί ΔΕΥΑΕ (νυν ΔΕΥΑΣ) “οι τοπικές κοινωνίες δεν συμφώνησαν να γίνουν τοπικοί βιολογικοί”.

Ετικέτες: