Από αναβολή σε αναβολή οι επισκευές στην αποθήκη του Ιστορικού Αρχείου Ερμούπολης

Στον "αέρα" η ανανέωση του συμβολαίου

Από μία κλωστή κρέμεται η ανανέωση του συμβολαίου για την εκ νέου παραχώρηση στο Ιστορικό Αρχείο Ερμούπολης του ισογείου ορόφου του, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες επισκευές στο χώρο, που αποτελούν προϋπόθεση για να παραμείνει η αίθουσα στην κατοχή της υπηρεσίας.

Καθίσταται γνωστό ότι ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται από το 2004 ως αποθήκη, όπου φιλοξενείται το υλικό των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχείων Ν. Κυκλάδων, που ακόμα δεν έχει ταξινομηθεί. Ένα μεγάλο μέρος του αρχείου φυλάσσεται σε φοριαμούς, ενώ το υπόλοιπο υλικό βρίσκεται είτε σε κούτες, είτε σε διάφορα σημεία του ορόφου, εκτεθειμένο στον ήλιο, αλλά κυρίως στην υγρασία του κτηρίου.

Όπως αναφέρεται από τις υπεύθυνες του Αρχείου, στα δέκα χρόνια χρήσης του, τα οποία συμπληρώνονται στις 2 Ιουνίου 2014, η αίθουσα δεν έχει συντηρηθεί ούτε μία φορά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα είναι η υγρασία και το φούσκωμα των σοβάδων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ξεκολλούν. Παρά το γεγονός, ότι η επισκευή του χώρου ήταν προγραμματισμένη για το 2013, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ για οικονομικούς λόγους.

Ωστόσο, το έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για την τρέχουσα χρονιά, χωρίς πλέον να υπάρχει περιθώριο για νέα αναβολή, καθώς δεν θα είναι εφικτή η υπογραφή του νέου συμβολαίου. Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και γίνει η προβλεπόμενη αυτοψία στο χώρο, τότε θα αποφασιστεί αν η υπηρεσία μπορεί να το χρησιμοποιεί.

Ετικέτες: