Πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Ψηφοφορία με... πρωτοβρόχια

Εκλογή προεδρείου και ανάδειξη μελών Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μελών ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Στην ανάδειξη των μελών που θα απαρτίζουν το προεδρείο του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης καθώς και την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και τους εκπροσώπους στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου προχώρησαν οι αιρετοί το μεσημέρι της Κυριακής ανανεώνοντας ωστόσο το... ραντεβού τους και την επόμενη εβδομάδα.

Με μυστική ψηφοφορία όπως ορίζει ο “Καλλικράτης” οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέλεξαν τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τα προαναφερθέντα όργανα και τις δύο επιτροπές, ωστόσο μία νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή το πρωι, καθώς το μέλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Πάπιτσης δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή μετά από τρεις επαναληπτικές διαδικασίες ψηφοφορίας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.

 

Το νέο προεδρείο

Από τις σχετικές διαδικασίες αναδείχθηκε πρόεδρος η Μαρία Καζαντζάκη (19 υπέρ), αντιπρόεδρος ο Γιάννης Κεράνης (επαναληπτική ψηφοφορία 17 υπέρ, πρώτη ψηφοφορία 10 υπέρ) και γραμματέας ο Παύλος Χρυσαφίδης (20 υπέρ).

 

Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος: Γιώργος Παπαμανώλης (αντιδήμαρχος)

Τακτικά Μέλη: Φραγκίσκος Βακόνδιος (17), Μάρκος Πρίντεζης (17), Δομένικος Σαγκινέτος (17), Απόστολος Ρουσσουνέλος (18), Ανδρέας Γιαλόγλου (20 στην επαναληπτική, 11 στην πρώτη), Γιάννης Βρούτσης (14).

Αναπληρωματικά μέλη: Αλέξης Αθανασίου (19), Μάριος Βουτσίνος (20), Ιωάννα Σίμου (18), Νικόλαος Φωτεινιάς (16).

Διαδοχικά στις 3 ψηφοφορίες ο Γιώργος Πάπιτσης έλαβε 10, 8, 8 θετικές ψήφους και ως εκ τούτου τα μέλη εκ του “Καλλικράτη” θα συνεδριάσουν την επόμενη Κυριακή.

 

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Πρόεδρος: Μάριος Βουτσίνος (αντιδήμαρχος)

Τακτικά Μέλη: Αλέξης Αθανασίου(19), Μανώλης Αρμακόλας (20), Σταύρος Γουσγουνέλης (19), Ιωάννα Σίμου (17), Μάρκος Ρούσσος (16), Φωτεινιάς Νικόλαος (14).

Αναπληρωματικά Μέλη: Δημήτρης Κοσμάς (18), Γιάννης Χαρίτος (17), Μάρκος Πρίντεζης (17), Πέτρος Μώτος (16), Μιχάλης Ζουλουφός (15).

 

Εκπρόσωποι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Δήμαρχος: Γιώργος Μαραγκός

Μέλη Δημοτικής Αρχής: Αλέξης Αθανασίου (16), Μάριος Βουτσίνος (16), Μαρία Καζαντζάκη (16), Δομένικος Σαγκινέτος (16).

Μέλη μείζονος μειοψηφίας: Ανδρέας Γιαλόγλου (6), Νικόλαος Φωτεινιάς (6).