Εντός της επόμενης εβδομάδας ο Μ. Χρυσοχοΐδης στη Σύρο για το αεροδρόμιο

Τη διαβεβαίωση ότι “δεν υπάρχει πρόθεση κλεισίματος του αεροδρομίου Σύρου, απαξίωσής του αλλά και πως δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί” έλαβε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το μεσημέρι.

Μάλιστα, ο κ. Μαραγκός μετά από ερώτηση της εφημέριδας,επιβεβαίωσε την επικοινωνία του με τον υπουργό, γνωστοποιώντας ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να μεταβεί στη Σύρο την επόμενη εβδομάδα και κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη συνοδευόμενος από το επιτελείο του, ώστε όπως διευκρίνισε, “να τεθούν πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και την αποπεράτωση της Α΄ Φάσης, η οποία αφορά στην επέκταση του αεροδιαδρόμου στα 1.200 μέτρα όπως είχε συμφωνηθεί κατά την πρώτη παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί για το θέμα του αεροδρομίου”.

Σημείωσε δε, πως από την υπουργική πλευρά, υπήρξε με σαφήνεια επιπλέον, η διαβεβαίωση πως “προχωρούν οι μελέτες και ο σχεδιασμός ανάμεσα στην ΥΠΑ και τους ιδιώτες μελετητές – ειδικών σε θέματα αεροδρομίων”, προσθέτοντας πως ο κ. Χρυσοχοΐδης “υπήρξε κατηγορηματικός ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το αεροδρόμιο Σύρου”.