Πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Σύρο

  • Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2014 - 07:10
  • /   Eνημέρωση: 18 Νοε. 2014 - 8:13
  • /   Συντάκτης: Ραέλα Αζιζαϊ

Απουσίες σημειώθηκαν χθες στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Σύρο, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την προσδοκώμενη προσέλευση. 

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των κομματικών παρατάξεων ξεκίνησαν την κοινή πορεία τους από την πλατεία Μιαούλη ενώ στη συνέχεια προχώρησαν προς την παραλία καθώς και σε άλλα σημεία του νησιού, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, μιας ημέρα που σημάδεψε την νεότερη ελληνική ιστορία. Με τη σειρά τους τα μέλη των τοπικών οργανώσεων του Κομουνιστικού Κόμματος, πέρα από την καθιερωμένη πορεία την οποία πραγματοποίησαν, προχώρησαν σε κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Τσιροπινά, στην μνήμη των φοιτητών, και αφού απηύθυναν χαιρετισμό για τα 41 χρόνια από την εξέγερση, κάλεσαν τους πολίτες να τιμήσουν «τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου» Η 17Νοέμβρη αποτελεί μια σημαντική ημέρα, καθώς έχει συνδεθεί με τον αγώνα κατά της χούντας των Συνταγματαρχών, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου του 1973, με κατάληψη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών από σημαντικό αριθμό φοιτητών. 

Το συγκεκριμένο γεγονός ήθελαν να τιμήσουν όσοι παρευρέθηκαν στην κοινή πορεία των συλλόγων κάτι το οποίο δεν σταμάτησαν να βροντοφωνάζουν μέσα από τα συνθήματα κατά της δικτατορίας. Τέλος με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, σε μια προσπάθεια αφύπνισης της κοινωνίας δεν έλειψαν να αναφερθούν και στα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα τους πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης, συνδέοντας καταστάσεις και γεγονότα.

<