Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης στα Λαζαρέττα

Συνάντηση με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων και κατοίκους της εν λόγω περιοχής πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, οι οποίοι αφουγκράστηκαν την αγωνία των κατοίκων και άκουσαν τα δικαιολογημένα παράπονα τους για τις υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση -η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου- παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Καθαριότητας Μάριος Βουτσίνος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης Σταύρος Γουσγουνέλης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης Μαρία Καζαντζάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Κοσμάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάνος Αρμακόλλας, Φραγκίσκος Βακόνδιος και Γιάννης Χαρίτος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης Ανθή Χαλκιά και οι τοπικοί σύμβουλοι Μανώλης Δάσκος, Δημήτρης Βογιατζής, Αντρέας Μανταδάκης, Ηρώ Στίνη-Δεληγιάννη και Ελένη Τσελεμπή.

Ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την αθρόα προσέλευσή τους, τόνισε ότι η δημοτική αρχή, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού, θα δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, καθώς σκοπεύει να αλλάξει άρδην την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η ίσως πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Ερμούπολης, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Τον λόγο πήραν, επίσης, οι κ.κ. Κοσμάς και Βουτσίνος, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε μια σειρά ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί, σχετικά με τους τομείς ευθύνης τους. Για επίλυση των προβλημάτων μέσω της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, μίλησε η κα Χαλκιά.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Ρηγούτσου παρουσίασε τα ζητήματα που ταλανίζουν τα Λαζαρέττα, τα οποία εδώ και χρόνια παρέμειναν άλυτα ή αντιμετωπίζονταν επιδερμικά. Μείζον θέμα αποτελεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής από τη λειτουργία του ναυπηγείου, ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται και μια σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται κυρίως με τις οχλούσες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Όσον αφορά στο Νεώριο και την αμμοβολή, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός έκανε γνωστό ότι σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια θα εξεταστεί διεξοδικά, αντικειμενικά και επί τη βάσει στοιχείων η λειτουργία και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του ναυπηγείου. Μάλιστα, πρότεινε να παραστεί και αντιπροσωπεία των κατοίκων προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, με τους κατοίκους να ζητούν από τον δήμαρχο και τα μέλη της δημοτικής αρχής ισότιμη μεταχείριση και σταδιακή «επούλωση» των πληγών της περιοχής, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Μαραγκός.

Ετικέτες: