Χρήση χώρων κατά την προεκλογική περίοδο στη Σύρο

Τους χώρους χρήσης που παραχωρούνται στα πολιτικά κόμματα καθώς και τους τρόπους χρήσεις αυτών, καθόρισαν οι εκπρόσωποι των κομματικών παρατάξεων σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τον αντιδήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου.

Στη συνάντηση κατέστη σαφές πως οι χώροι που διαθέτει η Δημοτική Αρχή Σύρου – Ερμούπολης μετά από σχετικό αίτημα είναι η πλατεία Μιαούλη, η πλατεία Κανάρη, το Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, η έπαυλη Τσιροπινά στη Ποσειδωνία και η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στον πρώην Δήμο Άνω Σύρου. Τονίσθηκε δε, πως μετά από αίτημα ενός πολιτικού κόμματος, μπορεί να επιτραπεί η τοποθέτηση προεκλογικού περιπτέρου για την επικοινωνία με τους πολίτες.

Στα περισσότερα σημεία της συζήτησης συμφώνησαν οι εκπρόσωποι, με το ΚΚΕ και τον Σύριζα μόνο να διαφοροποιούν τη θέση τους όσον αφορά στην αφισοκόλληση και την οπτική προπαγάνδα με τοποθέτηση πανό, ενέργειες τις οποίες υποστήριξαν κόντρα στις τοποθετήσεις που διαφώνησαν εστιάζοντας στην ρύπανση που αυτές θα προκαλέσουν. Υπογραμμίζεται πως στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα εγκριθούν τα συμφωνηθέντα. 

Εκπρόσωποι κομμάτων: Βαγγέλης Χαλκιάς (Νέα Δημοκρατία), Φλώρα Ρούσσου (Σύριζα), Νίκος Μαραγκός (Το Ποτάμι), Ηρώ Στίνη (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γιάννης Δεναξάς (ΚΚΕ), Στράτος Μαύρος (Χρυσή Αυγή).