Οριστική αδειοδότηση και επαναλειτουργία για το Δημοτικό Σφαγείο Μυκόνου

  • Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2015 - 17:07

Άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου Μυκόνου χορηγήθηκε με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη.

"Τα τελευταία χρόνια το Σφαγείο λειτούργησε με προσωρινές άδειες διάρκειας μερικών μηνών, ενώ για μεγάλα διαστήματα παρέμεινε κλειστό, δημιουργώντας ποικίλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους και επαγγελματίες του νησιού.

Η νέα Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της ανέδειξε το ζήτημα και επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και μελέτες, να διασφαλιστεί το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων HACCP, να τηρηθεί η νομιμότητα και να περάσουν με άριστα όλους τους αναγκαίους ελέγχους για να λειτουργήσει το Σφαγείο. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ήδη από τον πρώτο μήνα της θητείας της ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Ξυδάκης ως εντεταλμένος για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου, ο οποίος και επιμελήθηκε όλη την διαδικασία της αδειόδότησης και τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης των παραμελημένων εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμωνα Ζαννετίδη από 17 Μαρτίου 2015 χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης τριών γραμμών (βοοειδή,χοίροι και μικρά μηρυκαστικά) στο Δημοτικό Σφαγείο Μυκόνου, σύμφωνα και με την γνωμοδότηση αρμόδιας τριμελούς επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε «Η αδειοδότηση του Δημοτικού Σφαγείου Μυκόνου, μέσα σε λίγους μήνες, με τους πιο πρόσφατους περιβαλλοντικούς όρους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία εντάσσεται στη λογική του συμμαζέματος που επιχειρεί ή νέα δημοτική αρχή σε όλες τις μονάδες και υπηρεσίες του Δήμου μας. Για να μπορέσει ο Δήμος Μυκόνου να
πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη του τόπου πρέπει πρώτα να επιλυθούν όλα τα εσωτερικά και διαρθρωτικά προβλήματα που εκκρεμούσαν. Ευχαριστώ προσωπικά τον Τάσο Ξυδάκη για την συντονισμένη αποστολή που έφερε εις πέρας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την άριστη συνεργασία και ευελπιστώ οι παρεχόμενες εφεξής υπηρεσίες του Δημοτικού Σφαγείου να είναι αντάξιες των προσδοκιών μας”.