Προετοιμασίες της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα για την καλοκαιρινή περίοδο

“Πριν πεινάσει, μαγειρεύει”

Προτάσεις για τη συνδιοργάνωση θερινών εκδηλώσεων, τη νομιμοποίηση της πλατφόρμας στη θέση Ψαχνό, αλλά και τη μίσθωση οικοπέδων για στάθμευση οχημάτων, κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίασή της η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, η οποία εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, εφαρμόζει το ρητό “των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”.

Έχοντας λάβει αντίστοιχες αποφάσεις για τη φύλαξη και αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου, ο οποίος επλήγη και φέτος ανεπανόρθωτα από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα και τον έντονο κυματισμό, αυτή τη φορά το συμβούλιο δίνει έμφαση στην επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι, καθιστώντας δύσκολη την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Μίσθωση παραλιακών χώρων για στάθμευση

Σημειώνεται πως με το 7466/27.3.2015 έγγραφό του, το Τμήμα Οικονομικού Προγραμματισμού και Λογιστηρίου, ζήτησε την πρόταση του συμβουλίου σχετικά με τις παραλίες της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα, για τις οποίες υπάρχει ανάγκη μίσθωσης οικοπέδων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης. Ως εκ τούτου, τα μέλη ενέκριναν ομόφωνα τη μίσθωση οικοπέδων κοντά στις παραλίες Φοίνικα και Λιμανάκι, όπου δημιουργείται το μεγαλύτερο πρόβλημα από έλλειψη χώρων στάθμευσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων

Προτεραιότητα δίνεται επίσης στη διοργάνωση εκδηλώσεων, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης όσων επιθυμούν να συνδυάσουν τις αποδράσεις τους στο νότιο τμήμα της Σύρου με πολιτιστικά δρώμενα, που περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του δήμου, αναδεικνύοντας παράλληλα τις παραδόσεις, τα έθιμα και την αρχοντιά της περιοχής.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Γιώργος Περρής τόνισε ότι σε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θάνο Φώσκολο ζητήθηκε ο προγραμματισμός των θερινών εκδηλώσεων στην Τοπική Κοινότητα για το 2015. Κατόπιν αυτού, τα μέλη γνωμοδοτούν και προτείνουν τις εκδηλώσεις, στις οποίες η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα θα είναι συνδιοργανωτής μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του χωριού ως εξής: α) Γιορτή Κολοκυθιού στις 6 Ιουνίου 2015 σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοίνικα και τους αγρότες, με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ, β) Φεστιβάλ Ακορντεόν από 12 έως 19/7/2015 και γ) Κακαβιά 2015 στις 22 Αυγούστου 2015 σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοίνικα, τον Σύλλογο Επιχειρηματιών και τους ψαράδες με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ. Τέλος, ζητείται ο προγραμματισμός εκδηλώσεων στην Τοπική Κοινότητα τις τέσσερις Δευτέρες του Αυγούστου είτε στην πλατεία, είτε στο Νηπιαγωγείο.

Νομιμοποίηση της πλατφόρμα στη θέση Ψαχνό

Μεταξύ άλλων, το συμβούλιο ζητά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Σύρου την έναρξη των διαδικασιών για τη νομιμοποίηση της πλατφόρμας από σκυρόδεμα, η οποία βρίσκεται στην παραλία, Ψαχνό του Φοίνικα, προκειμένου να γίνει δυνατή η επισκευή της στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Τέλος, γνωμοδοτεί θετικά και προτείνει την τοποθέτηση πέντε φωτιστικών στους στύλους της ΔΕΗ στην περιοχή Βήσσα στο δρόμο προς Κάτω Άδειατα, στην πίσω πλευρά του Αγίου Ιωσήφ, καθώς δεν υπάρχει κανένα και η περιοχή δεν φωτίζεται.

Ετικέτες: