Νέα συνάντηση με επιχειρηματίες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Λιμεναρχείο Σύρου

Σε ήπιο κλίμα κινήθηκε η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο τμήμα της Γ΄ Φάσης του έργου της ανάπλασης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με την αρμόδια υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας να παρουσιάζει τις βασικές παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν μετά την 1η Σεπτεμβρίου. 

Πέραν των λίγων σε αριθμό επιχειρηματιών που παρέστησαν σήμερα το μεσημέρι, αφού αύριο θα ακολουθήσει μία ακόμη ανάλογη συνάντηση και θα κλείσει ο ενημερωτικός κύκλος του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για το σοβαρό έργο της παραλιακής ζώνης, συμμετείχε και εκπρόσωπος των αγοραίων οχημάτων (ταξί). 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση. 

Ακολουθούν τα κυκλοφοριακά μέτρα όπως εγκρίθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Σύρου. 

Συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο αποφασίζει: 

1. Τη λήψη μέτρων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εντός του χώρου της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ερμούπολης Σύρου (παράκτια ζώνη Ερμούπολης) για λόγους ασφάλειας των διερχόμενων πολιτών λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων κατά την τουριστική περίοδο, όπως αυτοί οι λόγοι αποτυπώνονται στις υπό στοιχεία 3 και 4 του προοιμίου της παρούσης Αποφάσεις.

2. Την προσωρινή πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Ακτής Πέτρου Ράλλη από άγαλμα Εθνικής Αντίστασης έως την πλατεία Κανάρη χερσαίας ζώνης λιμένα Ερμούπολης από 15-6-2015 έως 15-9-2015 από ώρα 21:00 μ.μ. έως ώρα 04:00 π.μ., με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο στάθμευσης στην περιοχή Νησάκι.

3. Επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για την αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών και μεταφορά αποσκευών από και προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός της περιοχής μελέτης και μόνο για είκοσι (20) λεπτά πριν και μετά την άφιξη του πλοίου. Τα οχήματα αυτά θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με κατάλληλο σήμα, το οποίο θα εκδίδεται από τον Δήμο Σύρου- Ερμούπολης και θα παραδίδεται στον υπεύθυνο κάθε ξενοδοχειακής μονάδας κατόπιν δικών του ενεργειών. Η τοποθέτηση του σήματος στα οχήματα θα είναι ευθύνη της ξενοδοχειακής μονάδας και ο αριθμός τους δεν θα ξεπερνά τα δύο ανά ξενοδοχειακή μονάδα. Σε περίπτωση εκδηλώσεων, θα έχουν πρόσβαση οι διοργανωτές και οι τροφοδότες οι οποίοι θα είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλο σήμα, το οποίο θα εκδίδεται από τον Δήμο Σύρου- Ερμούπολης.

4. Η πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης στην περιοχή Νησάκι θα επιτρέπεται από τις 09:00 π.μ. έως 21:00 μ.μ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο κατόπιν άδειας και υπό τον έλεγχο της Λιμενικής αρχής θα επιτρέπεται η πρόσβαση τουριστικών λεωφορείων προς και από τον προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων.

5. Λόγω των επικείμενων εργασιών του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ» μπορεί να μονοδρομηθεί ή και να αποκλεισθεί η οδός που εκτελούνται τα έργα, πάντα ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών για το χρονικό διάστημα από 11-5-2015 έως 15-10-2015 από την περιοχή της πυροσβεστικής έως την πλατεία Κανάρη.

6. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου και ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης όπου απευθύνεται η παρούσα υποχρεούνται στην έγκαιρη τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης ρύθμισης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για το χρονικό διάστημα των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις προαναφερθείσες οδούς.

7. Οι παραβάτες της παρούσης Αποφάσεως ανεξάρτητα από τις ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (Α ́261), το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του οποίου τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 381/1995 (Α ́214), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο μόνο του Π.Δ. 193/2001 (Α ́156), όπως συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 105/2007 (Α ́131).