Απάντηση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για το Λιμενικό Ταμείο

  • Τρίτη, 26 Μαΐου, 2015 - 15:30

Σε συνέχεια της αήθους, απρόκλητης και συκοφαντικής επίθεσης, προς το πρόσωπο του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου (ΔΛΤ) κ. Δημήτρη Κοσμά, από τα δημοσιεύματα της 22/05/2015 αριθμός φύλλου 4135 και 26/05/2015 αριθμός φύλλου 4137 της εφημερίδας με τίτλο «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ», τόσο ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης προσωπικά, όσο και η Δημοτική Αρχή εκφράζουμε την πλήρη, συνειδητή και ανεπιφύλακτη στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου, αλλά και της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Ο κ. Κοσμάς, γνωστός για το ήθος, την ευσυνειδησία και τον πολιτικό πολιτισμό που τον διακρίνει έχει προσφέρει σημαντικά στα κοινά του τόπου μας. Στο μέχρι σήμερα διάστημα της παραμονής του στο τιμόνι του Λιμενικού Ταμείου, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, έχουν να επιδείξουν αδιαμφισβήτητο έργο.

Διαβεβαιώνουμε δε ότι, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο και παρουσιάζονται εντέχνως ως μη σύννομες, είναι απολύτως νόμιμες.

Συγκεκριμένα, το ΔΛΤ κατήργησε τις απευθείας αναθέσεις χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων και προτίμησε ακριβώς για λόγους αντικειμενικότητάς και διαφάνειας να δημοσιεύει την κάθε πρόσκληση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση όχι μόνο στον πίνακα ανακοινώσεων του ΔΛΤ ως εκ του νόμου προβλέπεται, τον οποίο πίνακα όμως ουδείς Συριανός διαβάζει, αλλά να δημοσιεύει εκ περισσού τις προσκλήσεις αυτές και σε τοπικές εφημερίδες τις οποίες διαβάζουν οι Συριανοί.

Εάν αυτό αποτελεί παράνομη ή «αδιαφανή» ενέργεια, το αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.

Η αντικειμενικότητα, η γνώση των συνθηκών και των δεδομένων συνιστούν βασικά στοιχεία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και στην περίπτωση που αυτά εκλείπουν η ενημέρωση μεταλλάσσεται σε παραπληροφόρηση, κατασυκοφάντηση και σπίλωση προσώπων και υπολήψεων.

Απορρίπτουμε κάθε μεθόδευση, πρακτική, κριτική που στόχο δεν έχει την ορθή και αντικειμενική ενημέρωση των συμπολιτών μας και ενδεχομένως πηγάζει από προσωπική εμπάθεια, άλλες επιδιώξεις ή την εξυπηρέτηση προσωπικών ή ιδιωτικών επιδιώξεων.

Πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή προχωρά αταλάντευτα, με προσήλωση στο στόχο που δεν είναι άλλος από την ανάταξη και ανάπτυξη του τόπου μας σε πείσμα ορισμένων, λίγων ευτυχώς, οι οποίοι εξακολουθούν να λειτουργούν παρασυρόμενοι από ιδιοτελείς σκοπούς ή προθέσεις.