Ανακοίνωση της παράταξης του Ανδρέα Γιαλόγλου "Σύρος, ένα βήμα μπροστά"

"Η Δημοτική Αρχή της συναίνεσης"

  • Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2015 - 22:21

Ειλικρινά μας εκπλήσσει η μικροψυχία της δημοτικής αρχής η οποία κάθε φορά κατορθώνει να επιτυγχάνει καινούρια αρνητικά ρεκόρ πολιτικής συμπεριφοράς. Παραγνωρίζει το γεγονός ότι στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας υποστηρίξαμε ανεπιφύλακτα της κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως τελικά αυτές διαμορφώθηκαν. Παραγνωρίζει ακόμη την καθοριστική συμβολή της παράταξής μας στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου, ξεχνώντας ότι αυτό που αρχικά είχε υποβληθεί προς έγκριση ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία από τη στιγμή που δεν είχε λάβει μέριμνα για πλήθος σημαντικών ζητημάτων, όπως η δυνατότητα προσέγγισης των μόνιμων κατοίκων στα σπίτια τους, η δυνατότητα απεγκλωβισμού των οχημάτων από την περιοχή «Νησάκι», η προσέγγιση των οχημάτων των επισκεπτών στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του κέντρου, η προσέγγιση των δικύκλων όλων των επιχειρήσεων έτοιμου φαγητού κ.λ.π.

Μετά την ενσωμάτωση των παραπάνω μέτρων με την πίεση που ασκήθηκε παράλληλα από τις θιγόμενες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, η κυκλοφοριακή μελέτη απέκτησε μια μορφή που μπορεί να τύχει της αποδοχής των συμπολιτών μας, αρκεί να προταχθεί η συναίνεση η οποία άλλωστε επιτεύχθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο. Αντί αυτού, η δημοτική αρχή επιλέγει να προτάξει το διχασμό.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι η μόνη μας διαφοροποίηση κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της Δευτέρας είχε να κάνει με την ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής των ρυθμίσεων. Και αυτό γιατί οι απαντήσεις που λάβαμε τη Δευτέρα σε σχέση με την ολοκλήρωση των προϋποθέσεων που προβλέπει η σχετική μελέτη (περιφερειακοί χώροι στάθμευσης, σύμβαση με το ΚΤΕΛ για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας, σύμβαση με το διαχειριστή του διώροφου παρκινγκ για τη δωρεάν στάθμευση κλπ) ήταν ασαφείς και δεν προσδιόριζαν επακριβώς της ημερομηνία ολοκλήρωσης των σχετικών ενεργειών.

Ζητήσαμε λοιπόν να εγκριθεί η μελέτη και να επανέλθει το σώμα σε λίγες μέρες προκειμένου να ψηφίσει την έναρξη της εφαρμογής των ρυθμίσεων με τρόπο πανηγυρικό και ενωτικό έτσι ώστε να περάσει το μήνυμα αυτό και στη Συριανή κοινωνία. Η δημοτική αρχή προτίμησε να ορθώσει την αδιαλλαξία που τη χαρακτηρίζει και να επιδοθεί σε έναν αγώνα αμφιβόλου νομιμότητας ως προς την ολοκλήρωση των σχετικών ενεργειών, λες και αν ερχόμασταν όλοι μαζί την ερχόμενη Δευτέρα να εγκρίνουμε την έναρξη του μέτρου θα άλλαζε κάτι. Δυστυχώς εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να κατασκευάζει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και να κυνηγάει χίμαιρες του παρελθόντος για να δικαιολογήσει τη μικροψυχία και τη ρεβανσιστική της διάθεση σε όλα τα επίπεδα.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να υποστηρίξουν τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εντοπίζοντας παράλληλα τις όποιες αδυναμίες θα παρουσιαστούν κατά την εφαρμογή τους έτσι ώστε να τις αντιμετωπίσουμε εγκαίρως και από κοινού προκειμένου να επιτύχει η όλη προσπάθεια.