Απόκτηση κάρτας δικαιούχων για για τις παροχές του Κοινωνικού Φαρμακείου

  • Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2015 - 17:23

Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης καλούνται όσοι δημότες ή/και μόνιμοι κάτοικοι της περιφέρειας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, είναι ανασφάλιστοι, άποροι, άνεργοι ή εργαζόμενοι χωρίς τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης και ταυτοχρόνως αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, να υποβάλουν αίτηση ένταξης στις παροχές του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Για την απόκτηση κάρτας δικαιούχου του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, απαιτείται η υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου (χορηγείται από τη Γραμματεία)

  2. Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από τη Γραμματεία) στην οποία θα δηλώνεται η υποχρέωση ενημέρωσης της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κοινωνικού Φαρμακείου για οποιαδήποτε μεταβολή αφορά: την απόκτηση, εκ μέρους του δικαιούχου, ασφαλιστικής ικανότητας, καθώς και κάθε άλλη μεταβολή στην οικονομική κατάστασή του.

  3. Ταυτότητα-Διαβατήριο

  4. Δικαιολογητικά νόμιμης διαμονής (για μετανάστες, πολιτικούς πρόσφυγες, ομογενείς).

  5. Βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι και δεν δικαιούνται ασφαλιστικής κάλυψης

  6. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ (για ανέργους)

  7. Α.Μ.Κ.Α.

  8. Ε1, Εκκαθαριστικό εφορίας, Ε9 (έτους 2015)

  9. Ιατρική γνωμάτευση στην οποία θα αναφέρεται επιπλέον και η φαρμακευτική αγωγή την οποία χρήζει ο δικαιούχος

  10. Για την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας: Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ. Σε περίπτωση αστέγων η κατοικία πιστοποιείται με κοινωνική έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού ύστερα από τη διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας.

  11. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Σύμφωνα με το αρ. 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 190/2015, ΑΔΑ: 6Ο3ΧΩΗΟ-3Α6), οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν όλους όσοι είναι σε πλήρη ένδεια και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Οι δικαιούχοι θα κάνουν χρήση του προγράμματος μέχρι να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα. Στη διαδικασία έκδοσης ασφαλιστικού βιβλιαρίου θα έχουν την καθοδήγηση και τη συνεχή στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η κάλυψη των ατόμων από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, η παροχή βοήθειας θα συνεχίζεται για όσο διάστημα κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη. Το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών από το Κοινωνικό Φαρμακείο θα επανεξετάζεται κάθε χρόνο από την Κοινωνική Υπηρεσία. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δεν διαθέτει τις κατηγορίες φαρμάκων που υπάγονται στον Νόμο 3549/2006 (φάρμακα ειδικής συνταγογράφησης).

Αιτήσεις κατατίθενται στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φαρμακείου (κτήριο Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, οδός: Κ. Μαρούλη & Μαυρομουστάκη 9, Ερμούπολη [κτήριο ΚΑΠΗ Ερμούπολης]), καθημερινώς 08.00 με 16.00. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22810 79648, αρμόδια η νοσηλεύτρια κ. Βασιλική Αντωνούδη.