Εκπροσώπηση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στην 3η Expo - Aegean 2015

  • Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2015 - 14:48
  • /   Eνημέρωση: 25 Αυγ. 2015 - 16:34

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 3ης Expo-Aegean 2015 στη Μυτιλήνη, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης συμμετείχε για πρώτη φορά στο ελληνο-τουρκικό φόρουμ το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και το Αϊβαλί, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015, με θέμα: “Ελλάδα-Τουρκία: Δύο χώρες - Ένας Τουριστικός Προορισμός”.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίσθηκε από όλες τις πλευρές ότι ο Τουρισμός αποτελεί τον ισχυρότερο και πιο ανταγωνιστικό κλάδο της οικονομίας, ο οποίος σε καιρούς κρίσης παρουσιάζει έντονα σημάδια ανάπτυξης.

Το ελληνο - τουρκικό φόρουμ έδωσε την ευκαιρία σύσφιξης των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την αμοιβαιότητα προς όφελος και των δύο πλευρών και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της γείτονας χώρας και των νησιών, με έμφαση στο πεδίο του Τουρισμού και της Επιχειρηματικότητας.

Η Σύρος, χαιρετίζοντας τις κινήσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας των δύο χωρών, επικοινώνησε την προσπάθεια της να διαμορφώσει την ταυτότητά της και να βελτιώσει την εικόνα και τη φήμη της προσελκύοντας τούρκους επισκέπτες και επενδύσεις. Το νησί μας, παρά τον ασύγκριτο ιστορικό και πολιτιστικό του πλούτο, τις φυσικές ομορφιές και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που διαθέτει δεν έλκυε μέχρι σήμερα, όπως και η πλειοψηφία των νησιών, επισκέπτες υψηλής ποιότητας και δαπάνης, γεγονός το οποίο οδήγησε σε μια σπειροειδή διαδικασία υποβάθμισης, σε οικονομικούς όρους. Η Τουρκία διαθέτει ποιοτικούς τουρίστες υψηλής δαπάνης με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και απαιτήσεις με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα που δεν είναι άλλα από τον ήλιο, την θάλασσα και τον πολιτισμό.

Ο Δήμος μας απηύθυνε πρόσκληση ανταπόδοσης της φιλοξενίας προς τον Δήμο και το Επιμελητήριο του Αϊβαλί προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία επ’ ωφελεία των περιοχών μας.