Μήνυμα Γ. Μαραγκού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

"Με σκληρή δουλειά, οι προσπάθειές μας θα αποδώσουν καρπούς"

  • Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2015 - 18:33

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου. Στόχο της αποτελεί η ανάδειξη της συμβολής του τουρισμού στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των κοινοτήτων διεθνώς.

Αναμφισβήτητα, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τομείς απασχόλησης και παρέχει σημαντικές ευκαιρίες, καθώς εξασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας και στηρίζει την οικονομία. Παράλληλα, δίνει ώθηση για αναπτυξιακά έργα και φέρνει σε επαφή τους λαούς, ενισχύοντας την συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό, την κατανόηση προς τη διαφορετικότητα και τη συναδέλφωση.

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, με γνώμονα την τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού μας, επενδύει στο On-line Marketing καθώς και στην χρήση τεχνολογιών αιχμής εγκαινιάζοντας τη νέα τουριστική καμπάνια «Σύρος, το νησί των 4 εποχών». Παράλληλα, σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, εργαζόμαστε συστηματικά και στοχευμένα προκειμένου να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ελκυστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Προς αυτήν την κατεύθυνση προχωρούμε ήδη στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής καθώς και στον σχεδιασμό νέων σημαντικών έργων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Κόντρα στους καιρούς, νιώθουμε αισιόδοξοι και ταυτόχρονα πεπεισμένοι πως με σκληρή δουλειά και διάθεση συνεργασίας, οι προσπάθειές μας θα αποδώσουν καρπούς, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης για το νησί μας.