Μήνυμα Γιώργου Μαραγκού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

"Ο Δήμος αποδεικνύει έμπρακτα το σέβασμό του προς τα άτομα με αναπηρία"

  • Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 4 Δεκ. 2015 - 7:33

Το προσωπικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1992 τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, με απόφαση της , δίνει ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

« Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας, κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η ημέρα αυτή καλεί τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και εν γένει τις κοινωνίες να κινητοποιηθούν ώστε, κατανοώντας τις δυνατότητες και προασπίζοντας τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο και να τους εξασφαλίσουν ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προέβη στη δημιουργία μιας θέσης στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία, πλησίον του Θεάτρου «Απόλλων», σε μια προσπάθεια να αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό του προς τα αυτά, διευκολύνοντας τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως η μετακίνηση και η πρόσβασή τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης».