Ομόφωνη έγκριση των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης στο αίτημα που τέθηκε επί τάπητος στη χθεσινή συνεδρίαση

Ειδική θέση στάθμευσης για τον δήμαρχο

Μόνιμη θέση στάθμευσης πλησίον του Δημαρχιακού Μεγάρου και συγκεκριμένα απέναντι από το θέατρο “Απόλλων” κατοχυρώνεται στο εξής για το όχημα του δημάρχου, με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, τα μέλη της οποίας έκαναν αποδεκτό το σχετικό αίτημα που συζητήθηκε επιγραμματικά στη χθεσινή συνεδρίασή τους.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της σχετικής εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας που τέθηκε επί τάπητος προς έγκριση, προκειμένου να εξυπηρετείται ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός σε επίπεδο κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο περιεχόμενο αυτής.

Σημειώνεται πως, η θέση έχει προσδιοριστεί προς ενημέρωση των μελών της Κοινότητας σε σχετικό σχεδιάγραμμα, το οποίο συνόδευε το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας και δείχνει με ακρίβεια την επιλεγμένη χωροθέτηση.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται ρητά στην εισήγηση, με αυτή την εξέλιξη, αυτομάτως, καταργείται μία θέση στάθμευσης για τους πολίτες στο συγκεκριμένο μόνο σημείο.

Παρελθόν οι δηλώσεις του Γ. Μαραγκού στις διαβουλεύσεις

Ειδικότερα, σε λιτή αναφορά επί του θέματος προέβη ο εκτελών χρέη προέδρου, σύμβουλος, Δημήτρης Βογιατζής, υποστηρίζοντας πως, το αίτημα πρέπει να γίνει αποδεκτό ώστε να εξυπηρετείται άμεσα ο δήμαρχος και να μη χρειάζεται να σταθμεύει στο Νησάκι όταν δε, έχει αυξημένες υποχρεώσεις στο ημερήσιο πρόγραμμά του, οι οποίες αφορούν υποθέσεις του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης. Σύμφωνα και με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και της Επιτροπής Συγκοινωνιών, μετά από την αποδοχή του αιτήματος από το σύνολο των μελών της Κοινότητας και κατόπιν αυτοψίας που έγινε για τον προσδιορισμό της θέσης στάθμευσης, της οποίας θα μπορεί να κάνει πλέον μόνιμη χρήση ο Γιώργος Μαραγκός, το Τμήμα Μικρών Έργων θα προβεί στην τοποθέτηση κατάλληλης πινακίδας, ώστε να μην καταλαμβάνεται ο εν λόγω χώρος από άλλα οχήματα ή δίκυκλα.

Πέραν των τοπικών συμβούλων της πλειοψηφίας που ενέκριναν χωρίς τοποθετήσεις την παραχώρηση θέσης, θετικό υπήρξε και το μέλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Καφούρος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα αίτημα απολύτως κατανοητό. “Είναι πολύ λογικό το αίτημα. Συμφωνούμε” τόνισε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως, ο κ. Μαραγκός “Πρέπει να “τρέχει” για τα θέματα της πόλης”. Με αφορμή ωστόσο τη συγκεκριμένη απόφαση, ο κ. Καφούρος άδραξε την ευκαιρία να υποστηρίξει πως, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να εξετάζει με ευνοϊκή διάθεση ανάλογα αιτήματα που προέρχονται από πολίτες, οι οποίοι ζητούν τεκμηριωμένα και για αυστηρά σοβαρούς λόγους, εξαίρεση. “Σε τέτοιες περιπτώσεις εξαιρετικές θα πρέπει να σκεφτόμαστε με την ίδια λογική που σκεφτήκαμε για τον δήμαρχο και για τον οποιονδήποτε πολίτη που πιθανώς να έχει κάποιο πρόβλημα της βαρύτητας και της σημασίας που έχει ο δήμαρχος. Δεν υποστηρίζω να σταθμεύει ο καθένας” πρόσθεσε ο Γιάννης Καφούρος, χωρίς να παραλείψει να υπενθυμίσει όμως, τις δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για το κυκλοφοριακό, όπου μεταξύ άλλων, παρουσιαζόταν κατηγορηματικός ως προς τη μετακίνησή του από και προς την πόλη με τον τρόπο που ακολουθεί ο κάθε απλός δημότης ή επισκέπτης.

“Το είχε δηλώσει κι ο ίδιος στις διαβουλεύσεις που κάναμε τους περασμένους μήνες, ότι κι εγώ που είμαι δήμαρχος θα κατεβαίνω με τα πόδια ή με το mini bus” ανέφερε ο κ. Καφούρος, επαναλαμβάνοντας όμως, πως, “Πέρα από αυτές τις δηλώσεις, δέχομαι αυτό που επικαλείται ο δήμαρχος”. Κατέληξε δε, εξηγώντας πως, της ίδιας απόφασης ενδεχομένως να έπρεπε να τύχουν και οι δύο Επίσκοποι.