Έντονη αντίδραση των τοπικών φορέων της Σύρου για το νέο ασφαλιστικό

"Δεν θα ζήσει κανείς μας"

Καλούν τους Βουλευτές του Νομού να αναλάβουν τις ευθύνες τους
  • Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2016 - 13:41
  • /   Eνημέρωση: 14 Ιαν. 2016 - 7:31
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Κατάφωρα αντισυνταγματικό και καταστρεπτικό χαρακτήρισαν το νέο σχέδιο νόμου που αφορά στο ασφαλιστικό σύστημα οι εκπρόσωποι των Δικηγόρων, Συμβολαιογράφων, Ιατρών και Μελετητών Μηχανικών της Σύρου και των Κυκλάδων σε κοινή συνέντευξή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Για τις νέες φορολογικές εισφορές, αλλά και για τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το σύνολο των κλάδων τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου Νίκος Παγίδας, η εντεταλμένη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων Λένα Ασμάνη, η Γενική Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων Παναγιώτα Βούλγαρη και ο πρόεδρος των Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, Γιώργος Φρέρης.

Μεταξύ άλλων, οι φορείς ενημέρωσαν την κοινή γνώμη για τις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει ως μία “φωνή αντίδρασης” στα νέα επώδυνα μέτρα Κατρούγκαλου. Σημειώνεται ότι η αποχή των Δικηγόρων θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Πέμπτη, ενώ από τα καθήκοντά τους απέχουν και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι έχουν ρητή εντολή να μην υπογράφουν καμιά συμβολαιογραφική πράξη, συμπεριλαμβανομένων και πλειστηριασμών, παρά μόνο διαθήκες.

Τέλος, οι εκπρόσωποι κάλεσαν τους Βουλευτές του νομού να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην γίνουν “επίορκοι” χαρακτηρισμός που έχει πολλάκις αποδοθεί από τους ίδιους στους εκπροσώπους της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα στο αυριανό φύλλο της “Κοινής Γνώμης”.