Εκμετάλλευση της πηγής της "Νικολίτσας" από τη ΔΕΥΑ Σύρου

  • Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2016 - 16:07

Την εκμετάλλευση της πηγής της Νικολίτσας στην περιοχή Φοινικιά, προκειμένου, να υπάρξει η δυνατότητα, παύσης της λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης για την συντήρησή τους, ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Σύρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

"H Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Σύρου, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της, για καλύτερη αξιοποίηση των πηγαίων νερών της Σύρου, ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες για την εκμετάλλευση της πηγής της Νικολίτσας (περιοχή Φοινικιά).

Η πηγή της Νικολίτσας ήταν ανενεργή, για πολλά χρόνια.

Σήμερα έχει την δυνατότητα να δίνει  200-400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, για τους 6 μήνες της χειμερινής περιόδου, και κατά το ήμισυ, τους θερινούς.

Η εξέλιξη αυτή δίνει την δυνατότητα στην ΔΕΥΑΣ, να αδρανοποιήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα μονάδες αφαλάτωσης, πετυχαίνοντας την μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, γεγονός, το οποίο  δίνει την δυνατότητα στην Επιχείρηση, να αυτοχρηματοδοτήσει, έργα συντήρησης και ανάπτυξης του δικτύου της.

Η ΔΕΥΑΣ θα συνεχίσει την προσπάθεια ανεύρεσης και εκμετάλλευσης όλων των φυσικών υδάτινων πόρων, με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση τους προς όφελος των καταναλωτών της."

Ετικέτες: