Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί “Ο Άγιος Χριστόφορος”, Κ. Βουτσίνος μιλά για τη νέα συνάντηση με τον δήμαρχο σχετικά με τη χωροθέτηση της αφετηρίας στην Ερμούπολη

Εναλλακτική πρόταση στη συνέλευση

Στη γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί “Ο Άγιος Χριστόφορος” θα τεθεί η νέα πρόταση της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη χωροθέτηση της αφετηρίας των ταξί στην Ερμούπολη, κατόπιν των διαφορετικών σκέψεων που παρουσιάστηκαν από την πλευρά του δημάρχου στην τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Το αδιέξοδο που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής σε επίπεδο σύμπλευσης θέσεων των διαφορετικών πλευρών, φαίνεται να μην έχει αρθεί ακόμη και στο παρά πέντε της έναρξης των κυκλοφοριακών μέτρων πεζοδρόμησης (1η Ιουλίου), ωστόσο, το ζήτημα που αφορά τους επαγγελματίες οδηγούς συνεχίζει να απασχολεί, έως ότου διευθετηθεί με τις οριστικές ανακοινώσεις και αποφάσεις από το αρμόδιο πρόσωπο της Περιφερειακής Αρχής, δηλαδή τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Λεονταρίτη.

Η ένταση της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο παρέστησαν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί έδωσε τη θέση της σε μία νέα συνάντηση που προκάλεσε ο Γιώργος Μαραγκός, προκειμένου να προτείνει ένα εναλλακτικό σενάριο χωροθέτησης της αφετηρίας τους, με δεδομένο ότι οι ίδιοι δεν δέχονται να μεταβούν σε “ακατάλληλη” θέση στην πλευρά του παραλιακού μετώπου και δη, προς το τμήμα της θάλασσας.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί “Ο Άγιος Χριστόφορος”, Κάρολος Βουτσίνος, ο οποίος κατηγορηματικά δήλωσε πως, οποιαδήποτε απόφαση πάρει η πλευρά των άμεσα ενδιαφερόμενων επαγγελματιών, αυτή θα έχει προέλθει συλλογικά.

Νέο σενάριο: Πλατεία Μιαούλη και ύψος Eurobank

“Είχαμε την Τετάρτη μία συνάντηση με τον δήμαρχο, την οποία προκάλεσε ο ίδιος. Εκείνος μας κάλεσε για να μας πει τις θέσεις του. Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο είχε γνωστοποιήσει ότι θα μας καλούσε στο γραφείο του προκειμένου να βρούμε κάποια λύση” σημείωσε αρχικά ο κ. Βουτσίνος, επισημαίνοντας ωστόσο πως, προς το παρόν, “Οριστική λύση δεν έχουμε βρει”. Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε, “ο κ. Μαραγκός μας έκανε την πρότασή του, την οποία προσωπικά δεν τη δέχτηκα, απλώς επιφυλάχθηκα να απαντήσουμε ως Σωματείο, όταν μας την δώσει γραπτά, ώστε να την θέσω στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης και αν “περάσει”, καλώς”. Μιλώντας γι αυτήν την πρόταση, ο πρόεδρος του Σωματείου τόνισε τα εξής: “Η πρόταση που μας έκανε είναι να παραμείνουμε στην πλατεία Μιαούλη και τις τέσσερις ώρες που θα “κλείνει” το ιστορικό κέντρο, να μεταφερόμαστε στο ύψος της τράπεζας Eurobank από την πλευρά των κτιρίων, με κατεύθυνση προς την Πυροσβεστική”. Όπως διευκρίνισε βέβαια εκφράζοντας την προσωπική άποψή του, “Αυτή όμως, θα είναι προσωρινή λύση” καθώς όπως γνωστοποίησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ειπώθηκε πως, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναζήτησης τρόπου διαμόρφωσης του τμήματος προς την πλευρά της θάλασσας, στο ύψος σχεδόν της οδού Κέας, ώστε όποτε είναι εφικτή η παρέμβαση, να μπορεί να προχωρήσει. Υπενθυμίζεται πως, το αρχικό αίτημα της πλευράς των ταξί ήταν να μεταφερθεί η πιάτσα στο ύψος που σήμερα βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων και πίσω και να υπάρχει δυνατότητα στάσης περί των 20 οχημάτων. “Μας είπε ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πλευρά της παραλίας. Να συνταχθεί ένα σχέδιο για όσα θέλουμε να κάνουν, να κατατεθεί, να εγκριθεί και να μπορέσει να υλοποιηθεί. Η θέση μας αρχικά ήταν μία και συγκεκριμένη. Το πρώτο ταξί να βρίσκεται στο ύψος του κάδου απορριμμάτων και στη σειρά να ακολουθούν τα άλλα οχήματα – ταξί και να αφαιρεθεί η πλατεία και το περίπτερο ώστε να δημιουργηθούν είκοσι θέσεις. Αυτό όπως κατανοείτε δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος” συμπλήρωσε ο κ. Βουτσίνος στο πλαίσιο της επικοινωνίας με την εφημερίδα, επαναλαμβάνοντας πως, η νέα πρόταση του δημάρχου, προκαλεί ταλαιπωρία στα ταξί, ενώ επιπλέον, δεν είναι και οριστική.

Εκτός των ωρών που θα βρίσκονται στην πλατεία Μιαούλη, όταν θα μεταβαίνουν στο ύψος της Eurobank, θα πρέπει να παραμένουν για διάστημα τεσσάρων ωρών (22.00 – 02.00) κι εκ νέου να επιστρέφουν περιμετρικά της κεντρικής πλατείας στο Δημαρχείο. “Στην πλευρά της Eurobank χωρούν 17 ταξί. Αναστροφή θα χρειάζεται να κάνουμε μόνον στην Πυροσβεστική αν πρέπει να εξυπηρετήσουμε τα ξενοδοχεία της πόλης προς την πλευρά της θέσης Νησάκι” σημείωσε παρακάτω, γνωστοποιώντας πως, το σύνολο των παραμέτρων της πρότασης του δημάρχου θα εξετασθεί από όλα τα μέλη του Σωματείου.

Με φόντο τα μέτρα πεζοδρόμησης δε, η έναρξη των οποίων προς το παρόν μετατέθηκε για την 1η Ιουλίου, ο κ. Βουτσίνος θέλησε να διατυπώσει εκ νέου την αντίθεση του κλάδου αναφορικά με τον αποκλεισμό τους από την οδό Ελ Βενιζέλου (π. οδ. Ερμού). “Κακώς μας αποκλείει τη δυνατότητα διέλευσης” επανέλαβε ο πρόεδρος, σημειώνοντας πως, θα υπάρξουν συνέπειες για τους επιβάτες των ταξί, αλλά και για τους ίδιους σε οικονομικό επίπεδο στην “καρδιά” της θερινής περιόδου.

“Στο Σωματείο δεν είμαστε πρόβατα”

Από την πλευρά του, ο κ. Βουτσίνος δεδομένου ότι η πρόταση του δημάρχου παρουσιάστηκε προφορικά, ζήτησε αυτή να αποτελέσει περιεχόμενο επίσημου εγγράφου, ώστε να συζητηθεί στη συνέλευση του Σωματείου. “Άμεσα αναμένουμε να μας στείλει γραπτά τη θέση του και να παρουσιαστεί στους συναδέλφους”. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως, θα υπάρξει νέα συνάντηση και με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, “αφού πρώτα θα έχουμε στη διάθεσή μας γραπτώς την πρόταση του δημάρχου. Δεν μπορούμε να μιλάμε στον αέρα. Προσωπικά είπα στον δήμαρχο ότι δεν αποδέχομαι προσωρινές λύσεις” δήλωσε στη συνέχεια, επαναφέροντας στο προσκήνιο και το σενάριο μεταφοράς της αφετηρίας στο πρώτο τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου. “Γι αυτό προτείναμε και την οδό Σταματίου Πρωίου, ώστε αμέσως μόλις βρεθεί λύση και διαμορφωθεί το παραλιακό μέτωπο, εμείς χωρίς δευτερόλεπτο καθυστέρησης γνωστοποιούμε την πρόθεσή μας να μεταφερθούμε”. Συμπλήρωσε δε, πως, “Είχαμε αναφέρει αν δεν θέλει ο δήμαρχος να παραμείνουμε στην πλατεία Μιαούλη, να μας μετακινήσουν στην οδό Σταματίου Πρωίου κι εκεί σήκωσαν τα χέρια πάλι ψηλά καθώς θίγονται συμφέροντα. Γνωρίζουμε καλά ότι μόλις στείλαμε αυτό το έγγραφο στην Περιφέρεια, η πρώτη κίνηση που έκαναν στον Δήμο είναι να έρθουν σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου”.

Πέραν των ανωτέρω, θέλοντας να απαντήσει και σε δημοτικές φωνές που ζήτησαν από τον ίδιο στην πρόσφατη συνάντηση “να πείσει τους συναδέλφους του να στηρίξουν την πρόταση του δημάρχου”, ο κ. Βουτσίνος υπήρξε κατηγορηματικός όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου και του τρόπου λήψης των αποφάσεων. “Δεν είμαστε πρόβατα στο Σωματείο. Εκφράζω τις προσωπικές απόψεις μου στην πρόταση του δημάρχου, η οποία θα συζητηθεί στη συνέλευσή μας. Δεν αποφασίζει ένας για όλους. Κατά συνείδηση αποφασίζει και ψηφίζει ο κάθε ένας” σχολίασε με νόημα, χωρίς να επιθυμεί να αναπτύξει περισσότερο τη συγκεκριμένη αναφορά του.

Να αποφύγουν ακραίες “λύσεις”

Προτού ολοκληρώσει την αναφορά του, ο πρόεδρος θέλησε να εκφράσει την πεποίθηση πως, σύντομα θα δοθεί λύση, τονίζοντας πως, η κατάσταση αβεβαιότητας στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, δεν μπορεί να συνεχιστεί. “Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Για παράδειγμα θα έρθει η εκπομπή της κ. Κορομηλά και πάλι θα πρέπει να μετακινηθούμε και να ψαχνόμαστε, αφού θα μας πουν να φύγουμε από την πλατεία” πρόσθεσε, θέλοντας να αναδείξει πως οι ιδιοκτήτες ταξί αντιμετωπίζουν πολλά ζητήματα ήδη, παραμένοντας περιμετρικά της πλατείας. “Δεν το έχω ανακοινώσει αλλά αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, προσωπικά έχω αγανακτήσει και σκεφτόμουν ως λύση και την απεργία. Κατανοώ όμως, πως, δεν είναι καλό να φτάνουμε στα άκρα. Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε ταλαιπωρηθεί” υπογράμμισε κατηγορηματικά, λέγοντας τέλος πως, “αναμένουμε άμεσα εξελίξεις”.

Ετικέτες: