Στην αναβάθμιση μίας μόνο παιδικής χαράς κατέληξε να αφορά το ύψους 39.000 περίπου ευρώ έργο «Αναβάθμιση παιδικών χαρών, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές»

«Σιγά-σιγά οι υπόλοιπες»

Την αλλαγή της φύσης έργου, γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών.

Κατά τη συζήτηση του 1ου ημερησίας διατάξεως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τέθηκε προς έγκριση ο πρώτος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (ΑΠΕ) καθώς και το πρώτο Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ), για το έργο της αναβάθμισης των παιδικών χαρών, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, συνολικού προϋπολογισμού, ύψους 39.033,98 ευρώ.

Εισηγούμενος το θέμα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σταύρος Γουσγουνέλης, επεσήμανε, πως «το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση», ενώ ενημέρωσε, πως «παρουσιάστηκαν νέες εργασίες που δεν προβλέπονταν από τη σύμβαση για να εκτελεστούν, οι οποίες ήταν καίριες, για να ολοκληρωθεί το έργο, ειδικότερα για τη διευθέτηση όμβριων υδάτων και παράλληλα με το πρώτο ΑΠΕ, εισηγούμαστε και την παράταση της προθεσμίας, όπως τη ζήτησε ο ανάδοχος, κυρίως, λόγω καθυστέρησης στην παράδοση των οργάνων της παιδικής χαράς, καθώς και για την εκτέλεση των έξτρα εργασιών. Δεν υπάρχει υπέρβαση στον ισολογισμό».

Επί του θέματος ζήτησε διευκρινήσεις ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Παύλος Χρυσαφίδης, ρωτώντας, ποιες είναι οι παιδικές χαρές στο νησί, όπου έχει εφαρμογή το έργο, καθώς, δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά, ούτε στη γραπτή εισήγηση, που διανεμήθηκε στα μέλη του Σώματος, ούτε επίσης και στην προφορική εισήγηση του κ. Γουσγουνέλη, υποστηρίζοντας πως «επιμελώς δεν αναφέρονται».

Κατόπιν του ερωτήματος του κ. Χρυσαφίδη, ο κ. Γουσγουνέλης αναγκάστηκε να διευκρινίσει, πως «ο τίτλος ήταν γενικά για παιδικές χαρές, όταν εισήχθη στον προϋπολογισμό το αντίστοιχο κονδύλι, αλλά τελικά είναι για την παιδική χαρά της Κοίμησης, όλη η μελέτη, αφορά σε αυτό», καταλήγοντας, ότι «εντάξει, επειδή ο τίτλος του έργου είναι αυτός, αυτός ο τίτλος γράφεται και στη μελέτη», εφόσον ακούστηκαν διαμαρτυρίες από τους συμβούλους, σε σχέση με τον τίτλο του προς συζήτηση θέματος.

Δεδομένου, ότι προβλέπεται ένα σχετικά μεγάλο ποσό, για την εκτέλεση του έργου, το οποίο, ουσιαστικά αφορά σε παραπάνω από μία παιδικές χαρές, ο κ. Χρυσαφίδης προχώρησε σε επιπλέον ερώτηση, όσον αφορά στο πότε και με ποιον τρόπο θα επισκευαστούν και υπόλοιπες παιδικές χαρές του νησιού, οι οποίες είναι αρκετές σε αριθμό, τονίζοντας, ότι «στην αρχή μας λέγατε ότι θα φτιάξετε όλες τις παιδικές χαρές. Και τώρα, μας λέτε, ότι είναι μόνο για την Κοίμηση», στο οποίο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αρκέστηκε σε ένα λιτό και χωρίς περαιτέρω επιχειρηματολογία «θα τις φτιάξουμε σιγά-σιγά και τις υπόλοιπες», μεταθέτοντας, ουσιαστικά, επ’ αόριστον τη συνολική αποκατάσταση των παιδικών χαρών του νησιού.

Ετικέτες: