Τοποθέτηση του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Γ. Μαραγκού για τη θέση στάθμευσης του οχήματός του πλησίον του Δημαρχείου

"Η ανάδειξη του θέματος σε μείζον ζήτημα εξυπηρετεί σκοπιμότητες"

  • Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016 - 15:28

Σε συνέχεια υποβολιμαίων δημοσιευμάτων εβδομαδιαίου τοπικού ΜΜΕ καθώς και σχολιασμών στο διαδίκτυο, σχετικών με τη χρησιμοποίηση θέσης στάθμευσης παραπλεύρως του χειμερινού κινηματογράφου «ΠΑΛΛΑΣ», για το ιδιωτικό αυτοκίνητο του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, με σαφείς υπαινιγμούς περί κατάχρησης της ιδιότητάς του και πρόθεσης προνομιακής αντιμετώπισης, όπου πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων και αναφορές σχετικά με τον προκάτοχό του, ο οποίος χρησιμοποιούσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου, το οποίο στάθμευε εντός της αυλής του Θεάτρου Απόλλων, συμμορφούμενος πλήρως με τη νομιμότητα, επιθυμούμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα και αντικειμενικά τους δημότες μας.

Αποτελεί πάγια τακτική του Δήμου μας να μην απαντά σε κακόβουλα και υποβολιμαία δημοσιεύματα, εστιάζοντας στην παραγωγή έργου για το νησί μας και όχι στην ανάλωση ατέρμονων αντιπαραθέσεων και απαντήσεων προς δημοσιεύματα, τα οποία για κάθε καλόβουλο, καλόπιστο και κριτικά σκεπτόμενο αναγνώστη είναι έωλα, ατεκμηρίωτα και ανούσια.

Για τη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση ας μας επιτραπεί μια εξαίρεση, δεδομένου ότι η προσπάθεια σπίλωσης του δημάρχου, με ευτελή επιχειρηματολογία και τρόπο, ξεπερνά τα όρια ακόμη και της πιο κακόπιστης κριτικής.

Ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης δικαιούται, βάσει νόμου, χρήσης υπηρεσιακού οχήματος, καθώς και κάλυψης από τον Δήμο όλων των εξόδων του (καύσιμα, ασφάλιση, συντήρηση, φθορές). Δικαιούται, επίσης θέσης στάθμευσης, όπως και μιας σειράς άλλων διευκολύνσεων, όπως, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, την κάλυψη του κόστους του κινητού του τηλεφώνου.

Οι διευκολύνσεις αυτές, και ιδιαίτερα η εξασφάλιση θέσης στάθμευσης πλησίον του Δήμου, κρίνονται αναγκαίες, όπως προβλέπεται και από τον νόμο, αφενός εξαιτίας του φόρτου εργασίας, των πιεστικών και έκτακτων συνθηκών και υποχρεώσεων που ανακύπτουν σε καθημερινή βάση, και αφετέρου της ανάγκης για άμεση και επείγουσα μετάβασή του από και προς τον Δήμο.

Επισημαίνουμε ότι πρόβλεψη για χορήγηση θέσης στάθμευσης εντός της πόλης ισχύει, βάσει νόμου, και για μια σειρά άλλων περιπτώσεων, όπως, ενδεικτικά, αυτοκίνητα εισαγγελικών και άλλων δικαστικών λειτουργών, αιρετών προσώπων, φαρμακείων, ιατρείων, ξενοδοχείων, επιχειρήσεων ενοικιάσεως αυτοκινήτων κλπ.

Η ανάδειξη του θέματος σε μείζον ζήτημα, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι σαφές ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες, οι οποίες έχουν ως στόχο να πλήξουν το κύρος του δημάρχου, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που ο ίδιος έχει δηλώσει και δεσμευτεί από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ότι δεν επιθυμούσε να κάνει χρήση των παραπάνω νόμιμων, εύλογων και θεσμοθετημένων διευκολύνσεων και προνομίων, χρησιμοποιώντας ως εκ τούτου το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και αναλαμβάνοντας όλα τα προαναφερόμενα κόστη, καθώς και το δικό του κινητό, το οποίο πληρώνει ο ίδιος, μη επιθυμώντας να επιβαρύνει, παρόλο που το προβλέπει ο νόμος, τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Σημειώνεται ότι, το ποσό το οποίο εξοικονομεί ο Δήμος εξαιτίας των επιλογών του δημάρχου να μην αξιοποιεί τις προβλεπόμενες από το νόμο διευκολύνσεις, εκτιμάται σε 4.000 – 5.000€ ετησίως. Αν οι θιασώτες της στείρας και μικροπολιτικής αντιπολίτευσης και αντιπαράθεσης, θεωρούν ότι είναι προτιμότερο τις μετακινήσεις του δημάρχου, μέσω υπηρεσιακού οχήματος, να τις επιβαρύνεται οικονομικά ο ίδιος ο Δήμος, όπως άλλωστε προβλέπεται, και ο δήμαρχος να παρκάρει εντός της αυλής του Θεάτρου Απόλλων, δεν έχουν παρά να το δηλώσουν ευθαρσώς και να είναι σίγουροι ότι ο δήμαρχος είναι σε θέση και να ακούσει και ακόμη περισσότερο να υιοθετήσει τις προτάσεις τους αυτές.

Έως τότε, παραμένουμε βέβαιοι ότι οι δημότες μας και βλέπουν και αναγνωρίζουν και αξιολογούν τη στάση του καθενός, ενώ τέτοια δημοσιεύματα, τα οποία μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλούν, μειώνουν και θίγουν τον βάλλοντα και όχι τον βαλλόμενο.