Μετά μουσικής… σχολής η πρώτη συνεδρίαση του 2017

Με κυριότερο ζήτημα την πρόθεση του Δήμου για τη δημιουργία Μουσικής Σχολής, προκειμένου να διορθωθούν οι χρόνιες παθογένειες της δομής της Φιλαρμονικής, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για το 2017.

Σε ό,τι αφορά στη νέα δομή, την οποία η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμαή Μενδρινού, εξέφρασε την ελπίδα να διαθέτει ο Δήμος, έως τον Σεπτέμβριο του 2018, αποσαφηνίστηκε το γεγονός, ότι θα συμβάλλει στην ορθότερη διαχείριση της δημοτικής μουσικής, ενώ σε αντίθεση με την υπαγωγή της σε ένα ΝΠΔΔ, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Αλέξης Αθανασίου, η υπαγωγή του στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του ίδιου του Δήμου, θα ωφελήσει σε δυνητικές προσλήψεις μουσικών, νόμιμα και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Παράλληλα, διευκρινίστηκε, πως η μέχρι τότε λειτουργία της Φιλαρμονικής, θα πραγματοποιηθεί, μέσω μίας «γενναίας» επιχορήγησης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σύρου, μέλη του Δ.Σ. του οποίου βρίσκονταν εντός της αίθουσας, παρακολουθώντας τη συζήτηση, που με τη σειρά του θα διασφαλίσει τη μισθοδοσία των καθηγητών.

Η κ. Μενδρινού ξεκαθάρισε, πως βούληση του Δήμου είναι να θεμελιωθεί και να δομηθεί σωστά ο δημοτικός φορέας, που πρωτίστως θα μεριμνά για την μουσική εκπαίδευση όσων συμμετέχουν, αλλά και τη δημιουργία ενός φυτωρίου νέων συριανών μουσικών, βάζοντας σε δεύτερη προτεραιότητα την απλή παρουσία των μουσικών σε εκδηλώσεις και εθνικές επετείους, καθώς, όπως ανέφερε, αυτό θα μπορούσε να γίνει και με αμειβόμενους μουσικούς.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αν και επεσήμαναν ορισμένα σημεία, που ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν υπόψιν, υπερψήφισαν για τη δημιουργία αυτής της νέας δομής, που αναμένεται να συμβάλλει στην οργάνωση της δημοτικής μουσικής.

Από την πλευρά του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, η πρόεδρος, λαμβάνοντας το λόγο, ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο και όσους συνέβαλλαν να ορθοποδήσει η Φιλαρμονική, ενώ τόνισε, πως στόχος και ελπίδα του Συλλόγου, είναι ο ρόλος του να επανέλθει σε αυτόν του υποστηρικτή και όχι του «εργοδότη», όταν πλέον διασφαλιστεί η κανονικότητα στη λειτουργία της δημοτικής δομής.