Στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η ορκωμοσία

Ορκίστηκε η νέα δημοτική σύμβουλος, Μαρίζα Αγγελοπούλου

Στο γραφείο του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου, η νέα "προσθήκη" της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση της κ. Ιωάννας Σίμου, η κ. Μαρίζα Αγγελοπούλου.

Ενώπιον του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Αγγελοπούλου ορκίστηκε ως Δημοτική Σύμβουλος, ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο την πορεία της στα κοινά του νησιού.

Ο κ. Μαραγκός καλωσόρισε τη νέα δημοτική σύμβουλο, η οποία τον ευχαρίστησε θερμά, ενώ παράλληλα και από τις δύο πλευρές τονίστηκε, πως έπεται η ανάθεση καθηκόντων και ευθυνών στην κ. Αγγελοπούλου, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε από το Γραφείο Δημάρχου:

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:00, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού και παρόντος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δούναβη, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κας Μαρίζας Αγγελοπούλου.

Σε κλίμα συγκίνησης, η κα Αγγελοπούλου ορκίστηκε πίστη στην Πατρίδα και υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους, ώστε να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά της.

Μετά από την τέλεση της ορκωμοσίας, ο Δήμαρχος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίζουμε σήμερα στον Δήμο μας τη φίλη, άξια συνεργάτιδα και συνοδοιπόρο Μαρίζα Αγγελοπούλου, η οποία σήμερα ορκίστηκε Δημοτική Σύμβουλος. Ευχόμαστε ολόψυχα όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Μαρίζα ως πρόσωπο και πολίτη, όπως το πάθος της, η επιστημονική της επάρκεια, η αποφασιστικότητα και η απροσχημάτιστη θέλησή της για προσφορά στα πράγματα του νησιού μας, να την βοηθήσουν ώστε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα οράματα, τις προκλήσεις και τους στόχους που έχουμε για τον Δήμο και το νησί μας.

Ευχαριστούμε ολόθερμα για ακόμη μία φορά την Ιωάννα Σίμου για τη σημαντική συνεισφορά της στην πρόοδο του Δήμου και του νησιού μας, η οποία παραμένει ενεργή στη μεγάλη οικογένεια της παράταξης και της καρδιάς μας.»

 

Στη συνέχεια η κα Αγγελοπούλου έλαβε τον λόγο και δήλωσε τα εξής:

«Όπως όλοι γνωρίζετε, η πρόσκληση του Δημάρχου ν’ αναλάβω καθήκοντα στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από 2,5 χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής, με βρίσκει σε μια στιγμή που έχω δρομολογήσει μια σειρά πραγμάτων στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή.

Όμως ποτέ δεν ξεχνώ τη δέσμευση που πήρα πριν 3 χρόνια, όταν έδωσα την αμέριστη συμπαράστασή μου στον Γιώργο Μαραγκό και στην παράταξή μας, όταν ξεκινούσαμε την ωραία προσπάθεια, εμείς οι άνθρωποι της ζωής μέχρι τότε, να μπούμε στη διεκδίκηση της πολιτικής και να αξιώσουμε κάτι καλό για την πόλη και το νησί. Το όραμα ενός νέου ανθρώπου να ηγηθεί ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα έδινε νέα πνοή στον τόπο μας, σε χρόνια πρωτοφανούς εθνικής κρίσης, ήταν ξεκάθαρα πειστικό.

Και αισθάνομαι δικαίωση που ο χρόνος που πέρασε, όχι μόνο δεν διέψευσε την εμπιστοσύνη μου, αλλά την επιβεβαίωσε. Ο Δήμαρχος απέδειξε πως καλύπτει τους στόχους του σταθερά και αταλάντευτα να βγάλει τη Σύρο από την απομόνωση και να δώσει στους πολίτες χειροπιαστά αποτελέσματα αντί κούφιων λόγων.

Σ’ αυτόν ακριβώς τον δρόμο θα συνεχιστεί και η δική μας συνεργασία. Θα προσπαθήσω στις αρμοδιότητες που θα μου αναθέσει να φέρω τα αποτελέσματα που προσδοκά και με το κουράγιο του ίδιου και όλων των συναδέλφων μου να ανταποκριθώ.»"